Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η μάχη των σεφ


Δύο δημοφιλή σόου μαγειρικής αναμένεται να μονοπωλήσουν φέτος το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Το «Master chef» του Mega και το «Top chef» του ΑΝΤ1. Ποιο από τα δύο σόου θα βγει κερδισμένο στη μάχη της κουτάλας;

«Master chef»

Το concept βασίζεται στο ομότιτλο αυστραλέζικο σόου που έχει καθηλώσει από πέρυσι το τηλεοπτικό κοινό της χώρας. Θα παρακολουθήσουμε 20 ερασιτέχνες σεφ, που αγαπούν τη μαγειρική, να κρίνονται καθημερινά για τις επιδόσεις τους από την επιτροπή και ο νικητής θα κερδίσει 50.000 ευρώ και «την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του», όπως αναφέρει και το Mega· τουτέστιν, να γίνει γνωστός, και ποιος ξέρει, ίσως και να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μαγειρική.

«Top chef»

Tο concept του βασίζεται στο αμερικανικό ομώνυμο σόου, που ξεκίνησε να προβάλλεται το 2006. Θα παρακολουθήσουμε 12 σεφ οι οποίοι θα διεκδικήσουν τον τίτλο του καλύτερου και παράλληλα τη δυνατότητα να γίνουν γνωστοί στο ευρύ κοινό. Η κριτική θα είναι περισσότερο αυστηρή σε σχέση με το «Master chef», αφού στο εν λόγω σόου θα διαγωνιστούν επαγγελματίες της κουζίνας. Οι σεφ θα αξιολογούνται για την αγορά των προϊόντων, την εμφάνιση των πιάτων, τη γεύση και τις ηγετικές ικανότητές τους στην κουζίνα.

Οι επιτροπές

Το «Top chef», αν μη τι άλλο, συνέθεσε την καλύτερη και πιο glamorous επιτροπή. Ο συμπαθέστατος Ηλίας Μαμαλάκης, ιδιαίτερα αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό, αποτελεί το δυνατό χαρτί για το εν λόγω σόου. Ο διάσημος Χριστόφορος Πέσκιας, ο ιδιοκτήτης της «Σπονδής» και της «Χύτρας» Απόστολος Τραστέλης και ο σεφ Ερβέ Προνζάτο συμπληρώνουν την καλύτερη ίσως επιτροπή για σόου μαγειρικής που θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δε, που θα συμμετάσχει ως ειδική σύμβουλος, έρχεται να προσδώσει έναν πιο λαϊκό χαρακτήρα, με την καλή έννοια, στο σόου. Στον αντίποδα έχουμε τους Λευτέρη Λαζάρου, Γιάννη Λουκάκο και Δημήτρη Σκαρμούτσο, που θα αναδείξουν τον «Master chef».

Οι παρουσιαστές

Πολλοί μπορεί να ισχυρίζονται ότι αντιπαθούν την Ευγενία Μανωλίδου, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι μάλλον όλοι λατρεύουν να τη μισούν και δεν χάνουν ευκαιρία να παρακολουθούν την τηλεοπτική της πορεία. Σε όποιο πρόγραμμα συμμετείχε η εν λόγω κυρία η τηλεθέαση εκτοξεύθηκε. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το Mega την επέλεξε για παρουσιάστρια του μεγαλύτερου ίσως σόου του για φέτος. Από την άλλη, στον ΑΝΤ1 επίσημη ανακοίνωση για τον παρουσιαστή του «Top chef» ακόμα δεν έχουν αποστείλει. Φήμες θέλουν τη Νάντια Μπουλέ να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο, η αλήθεια είναι, όμως, πως με τέτοια ονόματα στην επιτροπή μάλλον θα της κλέψουν την παράσταση.

Ποιο από τα δύο σόου θα βγει κερδισμένο στην τηλεθέαση; Και το «Master chef» και το «Top chef», πάντως, αποτελούν αξιόλογες παραγωγές και είναι βέβαιο πως η Ελληνίδα νοικοκυρά που σέβεται την κουζίνα της θα τα τιμήσει δεόντως. Η γαστρονομία κατέχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική κουλτούρα και τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει δικαίως ξεχωριστή θέση και στην τηλεοπτική. Αρκεί το καλό φαγητό και η δημιουργία του να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και δευτερεύοντα οι διαμάχες και το reality show που αναπόφευκτα χρειάζεται για την παραγωγή τηλεοπτικού θεάματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...