Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Με νέες εκπομπές ενισχύεται το πρόγραμμα της ΕΤ1 και της ΝΕΤ.

Με νέες εκπομπές ενισχύεται το πρόγραμμα της ΕΤ1 και της ΝΕΤ.

Συγκεκριμένα, στην ΕΤ1, μια νέα πολιτιστική εκπομπή με τίτλο «ΜΙΜΗΣΙΣ ΠΡΑΞΕΩΣ» αρχίζει από το Σάββατο 2 Απριλίου στις 24.00. Ο κριτικός θεάτρου και πανεπιστημιακός Κώστας Γεωργουσόπουλος συνομιλεί με προσωπικότητες της καλλιτεχνικής και επιστημονικής κοινότητας, πάνω σε θέματα πολιτισμού, τέχνης, επιστήμης, με αφορμή αποσπάσματα παραστάσεων μεγάλων κλασικών και σύγχρονων θεατρικών έργων.
Στην πρώτη εκπομπή, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος υποδέχεται τον Γιώργο Κιμούλη και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, με τους οποίους αναλύει αποσπάσματα από θεατρικές παραστάσεις, για το βάθος, αλλά και την αντιπαλότητα στη σχέση πατέρα – γιου. Στη συζήτηση συμμετέχουν δύο νέοι καλλιτέχνες, η Ηρώ Σαΐα και ο Βασίλειος Γαλουτζής.

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου στις 21.00 αρχίζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «φιλοξενουμενοι». Το κάθε επεισόδιο είναι το πορτρέτο δύο ανθρώπων: κάποιου Έλληνα που ζει σε κάποια ξένη χώρα ως μετανάστης, και αντίστοιχα κάποιου από την ίδια χώρα που ζει στην Ελλάδα. Μέσα από την αντίστιξη αυτή παρουσιάζεται η διαφορετική, αλλά τελικά κοινή, πραγματικότητα που βιώνουν οι ήρωες: το σπίτι του ενός είναι η εξορία του άλλου και αντίστροφα.
Η Μύρνα Τσάπα υπογράφει τα περισσότερα επεισόδια και την συνολική σκηνοθετική επιμέλεια, ενώ καθιερωμένοι και βραβευμένοι ντοκιμαντερίστες όπως η Εύα Στεφανή, ο Νίκος Λυγγούρης και ο Σταύρος Ψυλλάκης, αναλαμβάνουν την σκηνοθεσία κάποιων επεισοδίων.

Την Τρίτη 5 Απριλίου στις 22.00 αρχίζει ένας νέος κύκλος εκπομπών για τον Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο, που παρουσιάζει και επιμελείται η δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Μαρία Κατσουνάκη. Σε μια εποχή που ο ελληνικός κινηματογράφος κερδίζει διεθνώς εντυπώσεις, διακρίσεις και βραβεία, η κρατική τηλεόραση αναδεικνύει τις δυνάμεις και τη δυναμική του.
Στην πρώτη εκπομπή θα προβληθεί η ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη «Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΓΚΟΪΝΓΚ». Η κεντρική ηρωίδα, μια νεαρή Ελληνομεξικανή, περιπλανιέται σε διάφορες περιοχές της υφηλίου κουβαλώντας μια αλλόκοτη αποσκευή: μια κουνιστή καρέκλα που μεταφέρει σαν σακίδιο στην πλάτη. Προηγείται συνέντευξη της Μαρίας Κατσουνάκη με την σκηνοθέτιδα της ταινίας.
Μια νέα σειρά οικολογικών ντοκιμαντέρ, με τίτλο «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ», αρχίζει την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 18.00. Στο πρώτο επεισόδιο, ο βιοδυναμικός κηπουρός Μιχάλης Μανιαδάκης διδάσκει στους κατοίκους της πόλης πως να στήσουν τα δικά τους αστικά παρτέρια. Η Αρετή Κρητικού, διευθύντρια τράπεζας, ασπάστηκε τις οικολογικές του φιλοσοφίες. Η γκαλερίστα Ρεβέκκα Καμχή και οι φίλοι της δραστηριοποιούνται για να διαδώσουν το μήνυμα της ανακύκλωσης. Ο Andrew Clements, επαγγελματίας «πρασινοστεγίτης», προσέφερε όχι μόνο τα φυτά, αλλά και την αγάπη του σε μια πόλη που έχει αρχίσει πλέον να αποκαλεί πατρίδα.
Ο νέος κύκλος της εκπομπής «Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ», ξεκινά την ίδια μέρα στις 21.00. Για δέκατη συνεχή χρονιά, η Εύη Κυριακοπούλου αναζητεί μέσα από συζητήσεις με τους καλεσμένους της, την «πυξίδα» που οδήγησε τη ζωή και τα όνειρά τους.
Ο νέος κύκλος της εκπομπής, ανοίγει με τον Τούρκο νομπελίστα συγγραφέα Ορχάν Παμούκ. Ο πιο πολυδιαβασμένος συγγραφέας στην χώρα του και ένας από τους πιο γνωστούς σε όλο τον κόσμο, αναφέρεται μέσα από  μια εκ βαθέων συζήτηση, στη ζωή του, την οικογένειά του, αλλά και στον έρωτα και τον θάνατο – προσφιλή θέματα των βιβλίων του.
Πρεμιέρα και για την εκπομπή της ΝΕΤ «ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ» με την Μικέλα Χαρτουλάρη και τον Ανταίο Χρυσοστομίδη. Από την Πέμπτη 7 Απριλίου και κάθε Πέμπτη στις 22.00, η εκπομπή συνεχίζει την περιήγησή της στα λογοτεχνικά μονοπάτια γνωστών και αγαπημένων ξένων συγγραφέων με τον πέμπτο κύκλο της.
Πρώτος καλεσμένος της εκπομπής, είναι ο λιβανικής καταγωγής Αμίν Μααλούφ, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της γαλλόφωνης λογοτεχνίας. Γνωστός για τα σπουδαία ιστορικά μυθιστορήματά του, εγκατέλειψε την πατρίδα του κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου το 1975. Στη Γαλλία, όπου κατέφυγε, άρχισε να γράφει. Το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο Οι σταυροφορίες από την πλευρά των Αράβων γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο, και τον καθιέρωσε αμέσως ως συγγραφέα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...