Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Μη φοβάστε το έμφραγμα

Ο ηθοποιός Σάκης Μπουλάς, μιλά για το έμφραγμα που υπέστη, το τετραπλό bypass στο οποίο υπεβλήθη, αλλά και την ανατρεπτική στάση ζωής που ακολούθησε μετά από αυτό.

Για πρώτη φορά ο γνωστό ηθοποιός μπροστά στο φακό μιλά για την υγεία του και τα προβλήματα που είχε !

Παράλληλα οι ειδικοί, στην εκπομπή “Όλα για την Υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 16:20 στοMEGA, παρουσιάζουν τις “σωτήριες” προληπτικές εξετάσεις, αναφέρουν ποιοι και σε ποια ηλικία πρέπει να τις κάνουν και εξηγούν γιατί το έμφραγμα συμβαίνει τις πρώτες πρωινές ώρες.

Tο έμφραγμα του μυοκαρδίου χτυπά όλο και νεότερους σε ηλικία ανθρώπους. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η κληρονομικότητα, το κάπνισμα, η διατροφή και το στρες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην απόφραξη των αρτηριών. ”Μπορεί να έρχεται ξαφνικά, αλλά σε μεγάλο βαθμό το έχουμε προκαλέσει” δηλώνουν οι επιστήμονες.

Δύο διασώστες του ΕΚΑΒ δείχνουν στο στούντιο ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες που μπορούμε να δώσουμε σε έναν άνθρωπο που παθαίνει έμφραγμα.

Διατροφολόγος, παρουσιάζει και αναλύει τις δέκα τροφές-ασπίδα στο έμφραγμα. Ψυχίατρος αναφέρει ποια είναι η σχέση του με την κατάθλιψη και το στρες και χειρουργός λέει ποιες είναι οι νεώτερες λύσεις εκεί όπου δεν βοηθάει η αγγειοπλαστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...