Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η “κρυμμένη” πολιτεία


Μια “κρυμμένη” πολιτεία μεταναστών ανακαλύπτουν οι «Πρωταγωνιστές» 100 χλμ έξω απ’ την Αθήνα στην εκπομπή που θα προβληθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 23:30 στο MEGA.

O Σταύρος   Θεοδωράκης  και  οι  συνεργάτες   του  (οι οπερατέρ Μαρία Μαράκη και Χρήστος Σπανάκος, η δημοσιογράφος Βίκυ Καραβάλτσιου και οι υπεύθυνοι παραγωγής Βαγγέλης Γεωργίου, Στέφανος Γώγος) πέρασαν 3 μέρες στον «προσφυγικό συνοικισμό» της Θήβας που οι ντόπιοι κάποτε το αποκαλούσαν «Μικρό Παρίσι».  

Η συνοικία αυτή είχε δημιουργηθεί από τους Μικρασιάτες  πρόσφυγες του 1922, τα τελευταία χρόνια όμως έχει καταληφθεί από μετανάστες, από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, τις  Ινδίες και τα Βαλκάνια. Σπίτια χωρίς  ρεύμα, με τρύπιες οροφές και σπασμένες  αποχετεύσεις, «φιλοξενούν» εκατοντάδες μετανάστες που κάποτε δούλευαν στον κάμπο και τα εργοστάσια της Θήβας, τώρα όμως οι περισσότεροι είναι άνεργοι. Στη γειτονιά κυκλοφορούν πολύ σπάνια γυναίκες ενώ οι περισσότεροι μετανάστες θρέφονται σχεδόν αποκλειστικά με πίττες ψωμιού που παρασκευάζουν μόνοι τους. 

Ελάχιστα  σπίτια του συνοικισμού κατοικούνται από οικογένειες – Ελλήνων  αλλά και μεταναστών, Πακιστανών και  Αλβανών κυρίως -  δίνοντας που και που μια νότα κανονικής ζωής, με μυρωδιές μπαχαρικών, με ασπρόρουχα απλωμένα στα σοκάκια και με παιδιά να παίζουν. 

«Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη, την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 στις 23:30 στο MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...