Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Οργή από την Εκκλησία για τον παπά του «Κάτι ψήνεται»

- Η θύελλα αντιδράσεων και η νέα εγκύκλιος των κληρικών!


Το πορνογραφικό περιεχόμενο που είδε τα φώτα της δημοσιότητας με πρωταγωνιστή τον ιερομόναχο Ποιμένα Ταλάντζη ο οποίος έλαβε μέρος στην εκπομπή «Κάτι ψήνεται» και συνεχίζει και τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, έχει φέρει θύελλα αντιδράσεων στον εκκλησιαστικό κόσμο.


Μάλιστα, ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος εξαπολύει δριυμύ κατηγορώ εναντίον του λέγοντας μεταξύ άλλων: «ταλαιπωρεί και σκανδαλίζει την πίστη μας και ισοπεδώνει βάναυσα κάθε αίσθημα σεβασμού της Εκκλησίας μας».

Στο νέο εγκύκλιο σημείωμα του κ. Νικόλαου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος ρασοφόρος εγκαταβιώνει εντός των ορίων της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, σε παράνομο μοναστικό καθίδρυμα με το όνομα Ιερά Μονή Παναγίας Μυρελαίου, στην Παιανία, προς καλύτερη ενημέρωση των πιστών επανέρχομαι σε παλαιότερη εγκύκλιό μας, η οποία εκδόθηκε ακριβώς προ έτους, την οποία θέλω να ακούσετε και να διαβάσετε με μεγάλη προσοχή».

Η εγκύκλιος αυτή θα διαβαστεί σήμερα σε όλες τις ενορίες της Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ενώ ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ διερωτάται, σύμφωνα με ημερήσια εφημερίδα: «Θέλω να ξέρω ποιος ιεράρχης και πώς χειροτόνησε τον Ποιμένα, αφού δεν είναι αρτιμελής (δεν έχει δεξί χέρι), καθώς κάτι τέτοιο αντιβαίνει τους ιερούς κανόνες» ενώ τονίζει πως «η ψυχική υγεία του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι σίγουρα κλονισμένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...