Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

«Τι θα φάμε σήμερα μαμά;» Γιατί όποιος αγαπά μαγειρεύει

Λένε πως σαν το φαγητό της μαμάς δεν υπάρχει άλλο.


Εδώ στον Alpha έχουμε μια μαμά που μας κάνει να νοσταλγούμε τα κυριακάτικα τραπέζια και τις μυρωδιές του σπιτιού μας. H Νταϊάν Κόχυλα κάθε Σαββατοκύριακο μας δέιχνει πώς είναι να μαγειρεύεις για αυτούς που αγαπάς. 


Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 20:00, η Νταϊάν μας υποδέχεται στο σπίτι της και μας φτίαχνει τα πιο αφράτα κεφτεδάκια από χοιρινό συνοδευμένα από μια χρωματιστή χειμωνίατικη σαλάτα. Μας εξηγεί, από πρώτο χέρι, γιατί στην Αμερική γίνεται χαμός με το Greek yogurt και κλείνει την ημέρα με ένα λαχταριστό κέικ σοκολάτας με στραγγιστό γιαούρτι και ελαιόλαδο.

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 20:00, ο αέρας στην κουζίνα μυρίζει…Ιταλία. Η Νταϊάν μας δείχνει πώς να ετοιμάσουμε  ραγκού α λα μπολονέζ και μας δίνει πληροφορίες για την αυθεντική σάλτσα μπολονέζ. Στη συνέχεια μας δίνει την συνταγή για ένα κλασσικό ιταλικό γλυκό ιδανικό για να κλείσει κάθε πλούσιο γεύμα. Τιραμισού, φυσικά, που στα ιταλικά σημαίνει τράβα με ψηλά.

Τα μαγειρέματα όμως δεν σταματούν εκεί…
Την τιμητική του αυτή την εβδομάδα έχει το κρεμμύδι και όλα τα μικρά γαστρονομικά θαύματα που μπορεί κανείς να κάνει με αυτό. Η Νταϊάν θα μας δείξει τον τρόπο να φτιάξουμε μια παραλλαγή ντολμάδων με κρεμμυδόφυλλα, αλλά και την πιο ιδιαίτερη πίτα από την Μακεδονία με κρεμμύδια, ντομάτες και καρύδια.

«Τι θα φάμε σήμερα μαμά;», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:00 στον Alpha, γιατί όποιος αγαπά μαγειρεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...