Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Πρόστιμα €145.000 σε 3 κανάλια


Μοίρασε πρόστιμα, ως συνήθως ετεροχρονισμένα, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε τηλεοπτικούς σταθμούς κυρίως για χαμηλή ποιότητα προγράμματος. Στο μικροσκόπιο του εποπτικού οργάνου τέθηκαν εκπομπές που μεταδόθηκαν περίπου πριν από τέσσερις μήνες. Το ΕΣΡ διαπίστωσε χαμηλή ποιότητα προγράμματος και παραβίαση της προστασίας ανηλίκων στις εκπομπές «Δέστε τους» (17 Νοεμβρίου 2009)- επειδή μεταδόθηκε βιντεοκλίπ του Ενρίκε Ιγκλέσιας με ημίγυμνα μοντέλα- και «Κους Κους το μεσημέρι» (7 Δεκεμβρίου 2009)- γιατί σε θέμα με δίαιτες προβλήθηκαν πλάνα αρχείου με γυναικεία οπίσθια. Για τις επίμαχες εκπομπές στον Αlpha, επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 80.000 ευρώ (50.000 και 30.000 για κάθε εκπομπή αντιστοίχως).
Την ίδια παράβαση διαπίστωσε στην «Πρωινή μελέτη» (13 Νοεμβρίου 2009) του Star, διότι στη διάρκεια της εκπομπής ο καλεσμένος Νίκος Μουρατίδης διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο του «Εγώ ήμουν αντράκι», στο οποίο «περιέγραφε ερωτική συνεύρεση ανδρών». Στο κανάλι επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ.
Την πλήρωσε και ο Σκάι, αλλά με 15.000 ευρώ, γιατί επεισόδιο της σειράς «Dexter» μεταδόθηκε στις 13 Οκτωβρίου με λάθος σήμανση.
Ωστόσο, η εποπτική αρχή είχε αντιδράσει αμέσως στην περίπτωση της σατιρικής εκπομπής «Ράδιο αρβύλα», επιβάλλοντας 150.000 ευρώ πρόστιμο στον Αntenna, διότι οι συντελεστές της εκπομπής μετέδωσαν βίντεο με πλάνα από την ταινία πορνό της Τζούλιας Αλεξανδράτου ως επεξήγηση στα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης που εξήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Από την άλλη, τρεις εβδομάδες μετά τη συνέντευξη της Τζούλιας Αλεξανδράτου στην εκπομπή «Αξίζει να το δεις» (Αntenna), με αφορμή τη συμμετοχή της σε ταινία πορνό, και με θεατές στο στούντιο μαθητές φροντιστηρίου να χειροκροτούν στην ατάκα «μου πήρε τρία λεπτά να πω το “ναι” για την ταινία», το ΕΣΡ δεν έχει ασχοληθεί. Στο μεταξύ, το Συμβούλιο και με αφορμή τα χθεσινά πρόστιμα ενημέρωνε πως θα ασχοληθεί επισταμένως με τις εκπομπές της πρωινής και μεσημεριανής ζώνης.
Αλλά αυτό υποτίθεται πως το έκανε ήδη, αφού ο πρόεδρός του Ιωάννης Λασκαρίδης πριν από μία εβδομάδα είχε πει ακριβώς το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...