Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Βέλη «Ράδιο Αρβύλα» κατά Μητροπολιτών

Μια διαφορετική εκπομπή έκαναν σήμερα οι «Ράδιο Αρβύλα» χωρίς χιουμοριστικά βιντεάκια. Συγκεκριμένα ασχολήθηκαν με θέματα όπως η θρησκεία, η σάτιρα, η σχέση αυτών των δύο και η οικονομική κρίση, θέματα που όπως είπε ο Αντώνης Κανάκης, «δίνουν τροφή για σκέψη».

Ο Αντώνης Κανάκης πιο σοβαρός από ποτέ έδωσε άλλη μία απάντηση στο εξώδικο που δέχθηκε η εκπομπή του από τον Μητροπολίτη Άνθιμο. «Η σάτιρα είναι φτιαγμένη για να σπάει τα όρια και να μπαίνει στο μάτι» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Η Εκκλησία είναι ένας θεσμός που σε επίπεδο διοίκησης βουλιάζει εδώ και χρόνια σε απίστευτα σκάνδαλα: οικονομικά, σεξουαλικά, έχουμε κλεψιές, κακοποιήσεις παιδιών και ποτέ δεν έχουμε δει κάποιον από αυτούς που βγαίνουν στα παράθυρα να βγαίνουν με το ίδιο μένος και να φωνάζουν για αυτά τα γεγονότα».

Επιπλέον ο Κανάκης ξεκαθάρισε πως «Για εμάς η πίστη είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα. Είναι καταφύγιο και το σεβόμαστε απόλυτα. Εξάλλου κι εμείς είμαστε άνθρωποι που βρίσκουμε καταφύγιο στα λόγια που έχει πει ο Χριστός. Όμως αυτό το διαχωρίζουμε με τον τρόπο που οι άνθρωποι της Εκκλησίας εκμεταλλεύονται την ανάγκη του ανθρώπου για πίστη και αποκτούν εξουσία και χρήματα».

Κατέληξε επισημαίνοντας πως «οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας δεν είναι οι εκπρόσωποι του Θεού αλλά το ακριβώς αντίθετο».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...