Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

«Η ζωή μου όλη είναι ένα τσιγάρο!»

«Η ζωή μου όλη είναι ένα τσιγάρο!» ελιναι ο τιτλος και το θέμα που ετοίμασε το «Κουτί της Πανδώρας» στη ΝΕΤ για την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου αμέσως μετά τον αγώνα ΠΑΟ- ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Καρέλια άφιλτρα, άσσος κασετίνα, Αντινικοτ 22, Ματσάγγος χύμα, σέρτικα Λαμίας και βέβαια Sante. Η ιστορία της Ελλάδας γράφτηκε με πακέτα τσιγάρα. Ακόμη κι αυτών που δεν κάπνιζαν.

Η κυριαρχία του τσιγάρου, ήρθε με την κυριαρχία του προτύπου που πλάσαρε. Με λίγο καιόμενο καπνό, μέσα στην αιθάλη του, ο καθένας γινόταν Μπόγκαρντ, Γκρέτα Γκάρμπο, Τσε Γκεβάρα ή Ζαν Πωλ Σαρτρ.

Είναι δικαίωμα του καπνιστή να καπνίζει όταν δεν ενοχλεί τους άλλους;

Παγκοσμίως υπάρχει μια τάση για την απαγόρευση του τσιγάρου σε δημόσιους χώρους. Το ίδιο γίνεται και στην Ελλάδα. Ναι ή όχι; Το τσιγάρο είναι δικαίωμα ή εθισμός; Οι απόψεις είναι πολλές. Ξεκινούν από τις θεωρίες συνωμοσίας για την προσπάθεια καταστολής της θέλησης των πολιτών και φτάνουν ως τις δυσάρεστες ιατρικές μελέτες που απομυθοποιούν πλήρως το τσιγάρο. 


Ο νέος αντικαπνιστικός νόμος άναψε «φωτιές», προκάλεσε αντιδράσεις και έθεσε διλλήματα, σε μια εκπομπή που σηκώνει …τσιγάρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...