Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ξεκίνησε η Digea στη Θράκη

H ακριτική Θράκη βλέπει πλέον ψηφιακά! Το ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR, μέσω του ψηφιακού παρόχου DIGEA, εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής «Πλάκα» Αλεξανδρούπολης, φέρνοντας την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση σε πάνω από 200.000 κατοίκους της Νότιας Θράκης. Σημειώνεται ότι το αναλογικό σήμα διακόπηκε από το κέντρο εκπομπής «Πλάκα», σύμφωνα πάντα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των νοτίων τμημάτων του Ν. Έβρου και Ν. Ροδόπης, του νοτιοανατολικού τμήματος του Ν. Ξάνθης καθώς και του βορείου τμήματος της Σαμοθράκης, και πόλεων όπως η Αλεξανδρούπολη, η Τραϊανούπολη, οι Φέρες, η Κομοτηνή, η Ξάνθη κ.α., μπορούν να απολαύσουν πλέον την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, η οποία φέρνει κορυφαία και σταθερή ποιότητα εικόνας, χωρίς ‘χιόνα’ και ‘είδωλα’, κρυστάλλινο ήχο και δυνατότητα πρόσβασης σε διαδραστικές υπηρεσίες, όπως είναι ο Ηλεκτρονικός Οδηγός Προγράμματος.

Για να λάβουν το ψηφιακό σήμα της DIGEA οι τηλεθεατές χρειάζεται:

1) Να διαθέτουν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4.

2) Να επανασυντονίσουν τα κανάλια στις συχνότητες 24 (498 MHz) και 32 (562 MHz).

Συνιστάται, επίσης, ο προσανατολισμός της κεραίας προς το κέντρο εκπομπής «Πλάκα».

Όπως δήλωσε ο CEO της DIGEA κ. Γιώργος Μαθιός: «Ένα χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας της, η DIGEA καλύπτει με ψηφιακό σήμα πάνω από το 60% του πληθυσμού της χώρας και εξυπηρετεί ήδη 15 τηλεοπτικούς σταθμούς. Η DIGEA έδωσε προτεραιότητα στην ενημέρωση του κοινού και της αγοράς. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής μπόρεσαν να προετοιμαστούν έγκαιρα, καθώς και για το γεγονός ότι, με τη συνεργασία των τοπικών αρχών και της αγοράς, διευκολύνθηκε η πρόσβασή τους στον κατάλληλο εξοπλισμό τεχνολογίας mpeg4. Η εκπομπή από την ακριτική Θράκη έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς δίνεται ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις γειτονικές χώρες ότι η μετάβαση στην Ελλάδα προχωρά».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...