Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Περισσότεροι από 10 εκατ. τηλεθεατές στο φινάλε του «Breaking Bad»

H εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα το AMC, δείχνει τον Μπράιαν Κράνστον στον ρόλο του καθηγητή Γουάιτ. Το «Breaking Bad» έκλεισε έναν κύκλο ζωής πέντε ετών προσελκύοντας πάνω από δέκα εκατ. τηλεθεατές το βράδυ της Κυριακής.

Το Breaking Bad, το δημοφιλές σίριαλ που σαγήνευσε για πέντε σεζόν τους τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο, τελείωσε. Με πάταγο. 


Την Κυριακή το δίκτυο AMC προέβαλε το τελευταίο επεισόδιο, καταγράφοντας ένα σπάνιο ρεκόρ τηλεθέασης για τα δεδομένα της καλωδιακής τηλεόρασης στις ΗΠΑ: 10,3 εκατ. τηλεθεατές συντονίστηκαν για να παρακολουθήσουν το τέλος της σκοτεινής ιστορίας του καθηγητή χημείας Γουόλτερ Γουάιτ που προσβάλλεται από καρκίνο του πνεύμονα και γίνεται παραγωγός μεθαμφεταμίνης για να εξασφαλίσει την οικογένειά του. 

Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, που παρά το δύσκολο θέμα της έγινε καλτ με φανατικούς οπαδούς στη Βόρεια Αμερική και στην Ευρώπη, το είδαν περίπου 3,7 εκατ. τηλεθεατές περισσότεροι απ' όσοι είχαν δει το προτελευταίο την προηγούμενη Κυριακή - που και τότε είχε καταγράψει ρεκόρ τηλεθέασης.

Το «Breaking Bad», πρωτοπροβλήθηκε από το δίκτυο AMC τον Ιανουάριο του 2008. Και ύστερα από πέντε σεζόν και 62 επεισόδια μετράει 10 βραβεία Emmy - μεταξύ των οποίων τρία για καλύτερη ανδρική ερμηνεία, αυτή του Μπράιαν Λι Κράνστον στον πρωταγωνιστικό ρόλο του καθηγητή Γουάιτ.

Στις αρχές του 2013, η Ενωση Αμερικανών Σεναριογράφων κατέταξε το «Breaking Bad» ως την Νο13 πιο καλογραμμένη σειρά στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης. Πρώτο είχε καταταγεί το «The Sopranos» του καλωδιακού ΗΒΟ, που κρατάει και το ρεκόρ της μεγαλύτερης τηλεθέασης τελευταίου επεισοδίου με 11,7 εκατ. τηλεθεατές.

Για το τέλος του «Breaking Bad» το Associated Press έγραψε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι απλά το φινάλε μιας σειράς, είναι μια στιγμή στην κουλτούρα μας». Το σίριαλ άλλωστε φιλοξενήθηκε στο εξώφυλλο του πολύ εκλεκτικού περιοδικού The New Yorker, το οποίο «πάντρεψε» τον Μπασάρ αλ Ασαντ με τον χημικό Γουόλτερ Γουάιτ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...