Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Η Μυρτώ Αλικάκη σχολιάζει τα τηλεοπτικά δρώμενα αλλά και την επιστροφή της στην τηλεόραση!!!

Συνέντευξη στον Νεκτάριο-Γεώργιο Κωνσταντινίδη.

Το «Βαλς με 12 θεούς» ήταν μια καλή ευκαιρία να επιστρέψω στην τηλεόραση!


Η Μυρτώ Αλικάκη επιστρέφει δυναμικά στην τηλεόραση, μιλάει για το ρόλο που θα υποδυθεί στη σειρά «Βαλς με δώδεκα θεούς», για το Μητσάκι που όλοι λατρέψαμε από τα «Υπέροχα πλάσματα», αλλά και για τα talent shows και τις φετινές θεατρικές της συμμετοχές....

Διαβάστε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη συνέντευξη από το TV 24

Δεν σας βλέπουμε συχνά στην τηλεόραση. Από την «Αναστασία» μέχρι τα «Υπέροχα πλάσματα» και το «Κάρμα», κάνετε προσεγμένες επιλογές και οι σειρές γίνονται επιτυχίες. Τι σας έκανε να πείτε το ναι στο «Βαλς με 12 θεούς»;

«Οι καιροί έχουν αλλάξει από τότε που γινόντουσαν οι σειρές που αναφέρατε. Τώρα οι επιλογές είναι πάρα πολύ λίγες έως ανύπαρκτες. Εχω πράγματι καιρό να εμφανιστώ στην τηλεόραση και θεώρησα ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να ξανακάνω κάτι. Ολοι εξάλλου έχουμε ανάγκη την τηλεόραση για να είμαστε λίγο καλύτερα οικονομικά».

Ποιο ρόλο θα υποδυθείτε στη σειρά;

«Υποδύομαι τη Ρέα, μια Ελληνίδα business woman, η οποία έρχεται στην Κύπρο για μια ενδιαφέρουσα επαγγελματική πρόταση. Θα εργαστεί σε μια εταιρεία. Καταλαβαίνουμε από την αρχή ότι δεν την κρατάει και τίποτα στην Ελλάδα. Θέλει κατά κάποιο τρόπο να αλλάξει παραστάσεις. Με το που φθάνει στην Κύπρο γνωρίζει τον Κωστή, τον οποίο υποδύεται ο Μάνος Παπαγιάννης και δημιουργείται μια ερωτική σχέση μεταξύ τους. Ο Κωστής βρίσκεται σε μια παράξενη κατάσταση με την πρώην σύντροφό του. Πολλά και διάφορα θα συμβούν στα νέα επεισόδια του δεύτερου κύκλου».

Τα γυρίσματα γίνονται στην Κύπρο. Πόσο δύσκολο είναι να πηγαινοέρχεστε Αθήνα-Κύπρο και πώς θα συνδυαστούν με τις άλλες σας υποχρεώσεις;

«Σίγουρα έχει μια επιπλέον κούραση. Ωστόσο έχει βρεθεί ένας τρόπος ώστε να μη χρειαστεί να πάω πολλές φορές στην Κύπρο. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είναι τελείως εξοντωτικό. Εξάλλου συμμετέχω σε κάποια επεισόδια, όχι σε όλα».

Πρόσφατα είδαμε σε επανάληψη την επιτυχημένη σειρά «Υπέροχα πλάσματα». Το Μητσάκι ήταν ένας ρόλος που αγαπήθηκε από το κοινό και σας ταίριαζε πολύ.

«Πράγματι, αυτή η σειρά αγαπήθηκε πολύ. Τώρα το καλοκαίρι που παίχτηκε σε επανάληψη ένιωσα ξανά αυτό το πράγμα από τον κόσμο που με σταματούσε στο δρόμο και μου μιλούσε για τα "Υπέροχα πλάσματα". Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια δουλειά ιδιαίτερη, υπήρχαν κάποιες δυσκολίες, τα γυρίσματα ήταν κουραστικά, αλλά είχαμε μια εξαιρετικά καλή σχέση με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο και τη Φαίδρα Δούκα. Γίναμε κολλητοί οι τρεις μας. Οσον αφορά το ρόλο μου αλλά και τη σειρά γενικότερα, αυτό που με ενθουσίασε ήταν το χιούμορ. Και αυτού του είδους το χιούμορ μου ταιριάζει. Το Μητσάκι είναι πολύ κοντά σε μένα σε σχέση με πάρα πολλά πράγματα και μακριά σε σχέση με κάποια άλλα. Εχω πάρα πολλά κοινά με αυτό το ρόλο όπως το σαρκαστικό και μαύρο χιούμορ, τα μουσικά γούστα και το ότι είναι αγοροκόριτσο. Το Μητσάκι μοιάζει σε μένα όταν ήμουν σε πιο μικρή ηλικία από αυτό. Εγώ κάπως γρήγορα αποφάσισα να αναλάβω ευθύνες και να ωριμάσω, ενώ πιστεύω ότι το Μητσάκι δεν θα το κάνει ποτέ. Αυτή είναι ίσως και η πιο μεγάλη μας διαφορά».

Το Μητσάκι ήταν ραδιοφωνική παραγωγός. Εχετε σκεφτεί να ασχοληθείτε με το ραδιόφωνο;

«Ομολογώ ότι θα μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά κάπως δεν έχει τύχει ποτέ να φθάσω κοντά να κάνω κάτι τέτοιο. Οπότε υποθέτω ότι πιθανόν να μην είναι η ώρα. Ποτέ δεν είχα κάποια σοβαρή πρόταση».

Διαφήμιση θα κάνατε;

«Μου έχουν γίνει κάποιες προτάσεις. Οταν πρόκειται για μια ωραία διαφήμιση, έχει ενδιαφέρον. Πολλές διαφημίσεις απαιτούν έναν ηθοποιό. Ολοι μπορούμε να φέρουμε στο μυαλό μας διαφημίσεις που μας άρεσαν πολύ και ο ηθοποιός ξεχώρισε μέσα από αυτές. Φυσικά και θα έλεγα ναι αν υπήρχε μια σοβαρή πρόταση. Από την άλλη, δεν μπορείς να κάνεις μια τέτοια δουλειά και να μην πληρωθείς ικανοποιητικά».

Πώς βρίσκετε τα talent show;

«Καταρχήν, δεν θεωρώ ότι είναι όλα το ίδιο. Με τα χρόνια συνηθίσαμε όλες αυτές τις εκπομπές και πιθανόν να έχουν βελτιωθεί και κάπως από την άποψη ότι πλέον μένει λίγο πίσω το κομμάτι του reality και έρχεται πιο μπροστά το κομμάτι του talent show. Γενικώς με το κομμάτι του reality έχω πρόβλημα, δηλαδή δεν μου αρέσει να βλέπω ανθρώπους να ψηφίζουν ο ένας τον άλλον για το ποιος θα φύγει, να γίνονται συνεννοήσεις πίσω από την πλάτη κάποιου και όλα αυτά. Οταν όμως πρόκειται για επώνυμους ανθρώπους, που έτσι κι αλλιώς είναι επώνυμοι και συμμετέχουν σε κάτι τέτοιο, μπορώ να πω ότι με πειράζει πολύ λιγότερο. Γιατί αν προέρχονται από το χώρο του θεάματος, παραμένουν στο χώρο του θεάματος. Μπορεί να μην κάνουν ακριβώς τη δουλειά τους, αλλά ίσως να μην είναι και πολύ μακριά από αυτό. Γενικώς, από όλα τα talent show υπάρχει ένα με το οποίο είχαν κολλήσει και τα παιδιά μου και το έβλεπα κι εγώ πάρα πολύ ευχάριστα, ήταν το περσινό "Your face sounds familiar". Εκεί, επειδή δεν υπήρχε καθόλου το στοιχείο του reality, ποτέ δεν τέθηκε δηλαδή θέμα κάποιος να φύγει, ήταν όλοι μέχρι το τέλος, και επειδή από όσο ξέρω ήταν και για ένα φιλανθρωπικό σκοπό και επειδή πραγματικά οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν κάτι, μπορώ να πω ότι το διασκέδασα και το βρήκα μια χαρά».

Εσείς θα δεχόσασταν να συμμετέχετε;

«Μου έχει γίνει πρόταση μία φορά, την οποία αρνήθηκα. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα κάνω στο μέλλον. Κάθε άνθρωπος μπορεί να αλλάξει γνώμη, να επανεξετάσει το θέμα, διάφορα μπορεί να συμβούν. Σίγουρα δεν είναι το στυλ μου, εκ πρώτης».

Ας περάσουμε στο θέατρο. Πού θα σας δούμε φέτος;

«Στις 3 Οκτωβρίου ανεβαίνει στη μουσική σκηνή "Ρυθμός Stage", στην Ηλιούπολη, μια παράσταση για την Κατερίνα Γώγου. Μια μουσικοθεατρική παράσταση, η οποία περιλαμβάνει κομμάτια από τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε με μελοποιημένα ποιήματά της. Θα υποδυθώ την Κατερίνα Γώγου. Αρχές Δεκεμβρίου θα είμαι με τον Χάρη Ρώμα στο θέατρο "Αγγέλων Βήμα", σε ένα έργο που έχει γράψει ο ίδιος. Από μέσα Ιανουαρίου θα συμμετέχω στο καινούριο έργο του Θανάση Τριαρίδη που έχει τίτλο "Μένγκελε", με συμπρωταγωνιστή τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, στη θεατρική σκηνή "Faust"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...