Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ρένια Λουιζίδου: Τι θα δούμε στη νέα σειρά "Στο ράφι"

Από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς της μικρής οθόνης, που βρίσκεται εδώ και χρόνια κάθε μέρα στα σπίτια μας. Τώρα ετοιμάζεται να «ανέβει» στο... ράφι. Η Ρένια Λουιζίδου μας μιλά για τη νέα της δουλειά, για τις ελληνικές σειρές γενικότερα, αλλά και τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια....


Διαβάστε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη συνέντευξη που έδωσε στον Νεκτάριο-Γεώργιο Κωνσταντινίδη και στο TV 24


Από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς της μικρής οθόνης, που βρίσκεται εδώ και χρόνια κάθε μέρα στα σπίτια μας. Τώρα ετοιμάζεται να «ανέβει» στο... ράφι. Η Ρένια Λουιζίδου μας μιλά για τη νέα της δουλειά, για τις ελληνικές σειρές γενικότερα, αλλά και τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

Επιτέλους, νέα ελληνική σειρά στην τηλεόραση... Τι θα δούμε «Στο ράφι»;

«Είναι μια ιδέα του Παναγιώτη Καποδίστρια, που έγραφε σενάρια στις "Εφτά θανάσιμες πεθερές". Βασίζεται στην ίδια λογική και τα επεισόδια είναι αυτοτελή. Η κεντρική ιδέα είναι ίδια και κάθε φορά διαμορφώνεται το στόρι και αλλάζει το καστ. Τώρα αντί για πεθερές έχουμε γεροντοκόρες, εξ ου και ο τίτλος "Στο ράφι". Συμμετέχω σε ένα επεισόδιο από αυτά που ετοίμασε μέσα στο καλοκαίρι ο Παναγιώτης και υποδύομαι μια ψηλομύτα, μια κυρία του καλού κόσμου. Συμπρωταγωνιστής μου είναι ο Κώστας Μαρτάκης».

 Πιστεύετε ότι θα έχει απήχηση στον κόσμο;

«Οποτε ξανάγινε κάτι παρόμοιο, όπως για παράδειγμα με το "Κόκκινο δωμάτιο" ή τις "Εφτά θανάσιμες πεθερές", λειτούργησε. Είναι ευκαιρία για τον κόσμο να βλέπει πολλούς και διαφορετικούς ηθοποιούς από επεισόδιο σε επεισόδιο, αλλά και περισσότερες ιστορίες. Επίσης, βρήκα πολύ αστείο να έχουμε ηρωίδες γεροντοκόρες».

Οι συνθήκες για τις ελληνικές σειρές δεν ήταν εύκολες. «Το αμάρτημα της μητρός μου» δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Οι ηθοποιοί έχετε πληρωθεί;

«Το σίριαλ έγινε κάτω από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες. Με τα χίλια ζόρια έφθασε στο επεισόδιο που έφθασε. Εμείς κάναμε τη δουλειά μας αλλά δεν πληρωνόμασταν. Φυσικά δεν έχουμε πληρωθεί ακόμα, διαφορετικά τα πράγματα θα είχαν πάρει άλλη τροπή, θα είχε ολοκληρωθεί η σειρά. Η εταιρεία παραγωγής έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης. Απευθυνθήκαμε κάποια στιγμή στον ΑΝΤ1 για να διευθετήσει, αν μπορούσε, την κατάσταση. Δεν πέτυχε η παρέμβαση του καναλιού. Ο μόνος δρόμος που έμενε ήταν τα δικαστήρια. Δεν είχαμε πολλές επιλογές. Επρεπε ή να παραιτηθούμε εντελώς και να πούμε "ξέχασέ το" ή να πάμε δικαστικά. Εδώ μιλάμε όμως για δεδουλευμένα πράγματα».

Είχατε και άλλες παρόμοιες δυσάρεστες εμπειρίες από τις τηλεοπτικές σειρές;

«Το αμέσως προηγούμενο σίριαλ που είχα κάνει ήταν η "Παιδική χαρά" στο MEGA. Μόλις είχαν αρχίσει οι πρώτες επιπτώσεις της κρίσης. Είχε συμφωνηθεί η σειρά να συνεχιστεί για δεύτερη χρονιά. Τελικά αυτό δεν έγινε και ο επόμενος κύκλος ματαιώθηκε. Ολο αυτό ήταν ένας κακός προάγγελος για όσα θα επακολουθούσαν. Ετσι άρχισε το κακό. Τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα στο τηλεοπτικό τοπίο. Δεν είναι στο χέρι των ηθοποιών αυτά τα θέματα. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες, αλλά πρέπει να υπάρχει και λογική. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνει κάποιος να δουλεύει και να μην πληρώνεται. Φαντάζομαι ότι παρόμοιες καταστάσεις βιώνουν και άλλοι κλάδοι. Από την "Παιδική χαρά" πάντως πληρώθηκα κανονικά».

Πώς νιώθετε που το «Καφέ της Χαράς» κάνει επαναλήψεις σημειώνοντας υψηλά ποσοστά τηλεθέασης;

«Ο μισός μου εαυτός ανησυχεί ότι κάποια στιγμή θα κουραστεί ο κόσμος από τη συχνότητα των επαναλήψεων. Φοβάμαι μη φτάσουμε στην υπερβολή. Από την άλλη, ο άλλος μου μισός χαίρεται γιατί είναι συγκινητικό που αρέσει στους τηλεθεατές. Οποτε μου μιλάει κόσμος στο δρόμο για το "Καφέ της Χαράς", μου κάνει εντύπωση που δεν λένε "αμάν, πόσες φορές θα το ξαναδούμε", αλλά πόσο πολύ την αγαπάνε και την απολαμβάνουν».

 Το χειμώνα σας είδαμε στο θέατρο «Αποθήκη», στην παράσταση «Αγρια Δύση» του Θοδωρή Αθερίδη. Πού θα σας δούμε φέτος;

«Το επόμενο βήμα είναι με τον Γρηγόρη Βαλτινό, τον Παύλο Χαϊκάλη και την Μπέσυ Μάλφα στο θέατρο "Ιλίσια", στην κωμωδία του Ντόναλντ Μάργκιουλις "Δείπνο με φίλους". Είναι η τρίτη φορά που δουλεύω με τον Γρηγόρη στο θέατρο, είναι επαγγελματίας, συνεπής και οργανωτικός, με πολύ μεράκι και έννοια γι' αυτό που κάνει. Περνάνε όλα από το χέρι του. Ταυτόχρονα διαθέτει χιούμορ και τρέλα κάνοντάς σε να χαίρεσαι που συνεργάζεσαι μαζί του. Το "Δείπνο με φίλους" είναι δοκιμασμένο έργο και σημείωσε επιτυχία όπου παίχτηκε. Το θέμα του έργου είναι οι σχέσεις των ζευγαριών και η επίδραση του χρόνου. Πρωταγωνιστές είναι δύο ζευγάρια, που είναι φίλοι για πάρα πολλά χρόνια κι έχουν μοιραστεί τα πάντα, χαρές και λύπες. Κάποια στιγμή, το ένα ζευγάρι αποφασίζει να χωρίσει αναταράσσοντας τις σχέσεις και των τεσσάρων ανθρώπων. Το κωμικό στοιχείο εναλλάσσεται με το δραματικό, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη ζωή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...