Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Εντός του έτους φτάνει στην αμερικανική τηλεόραση το Google TV

Ελπίζοντας ότι θα τα καταφέρει εκεί που πολλοί άλλοι απέτυχαν, η Google παρουσίασε την τεχνολογία Google TV που φέρνει το Διαδίκτυο στους τηλεοπτικούς δέκτες. Γύρω στα Χριστούγεννα αναμένονται στην αμερικανική αγορά οι συμβατές τηλεοράσεις της Sony και οι αποκωδικοποιητές της Logitech.

Το βασικό χαρακτηριστικό του Google TV, αναφέρει το Reuters, είναι ένα κουτί αναζήτησης που εμφανίζεται στην οθόνη, περίπου όπως στον δικτυακό τόπο της Google. Μέσω του κουτιού οι θεατές θα μπορούν να αναζητήσουν ζωντανές μεταδόσεις, τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες, ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, στο πάτημα ενός κουμπιού του τηλεχειριστήριου.

Η τηλεόραση θα μπορούσε να αποδειχθεί μια νέα, μεγάλη αγορά για τη διαφημιστική αυτοκρατορία της Google, αν και προηγούμενα εγχειρήματα στο χώρο της διαδικτυακής τηλεόρασης, από εταιρείες όπως η Microsoft και η Apple, απέτυχαν παταγωδώς.

Στην παρουσίαση του νέου προϊόντος στο Σαν Φρανσίσκο, η Sony, η Intel, η Logitech και η Adobe έστειλαν τους προέδρους ή άλλους εκπροσώπους τους για να δώσουν στήριξη στο νέο εγχείρημα.

Η Sony θα κατασκευάσει τηλεοπτικούς δέκτες συμβατούς με το Google TV, οι οποίοι θα βασίζονται στους επεξεργαστές Atom της Intel που χρησιμοποιούνται κυρίως σε netbook. Η εταιρεία δεν έδωσε τιμές και διευκρίνισε ότι δεν έχει σχέδια για τη διάθεση αυτών των τηλεοράσεων σε άλλες αγορές.

Η Logitech θα λανσάρει μια ξεχωριστή συσκευή Google TV που θα συνδέεται με τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, ενώ η Adobe θα προσαρμόσει στα μέτρα του Google TV την τεχνολογία Flash για διαδικτυκά πολυμέσα.

«Φαίνεται ότι στο Διαδίκτυο ο κόσμος χρησιμοποιεί Flash!» σχολίασε στην παρουσίαση στέλεχος της Google, ειρωνευόμενος την Apple που αρνείται να υποστηρίξει τη δημοφιλή λύση της Adobe. H Apple παρουσίασε το 2007 το Apple TV, μια συσκευή που συνδέει τον υπολογιστή στην τηλεόραση, δεν γνώρισε όμως μεγάλη ανταπόκριση.

Σύμφωνα με τη Google, οι προηγούμενες απόπειρες είχαν αποτύχει επειδή δεν έφερναν όλες τις δυνατότητες του Διαδικτύου στην τηλεόραση και απαιτούσαν από τους χρήστες να διαλέξουν ανάμεσα στην TV και το PC.

Ακόμα όμως κι αν η τεχνολογία της Google αποδειχθεί καλύτερη, παραμένει αμφίβολο κατά πόσο τα μεγάλα τηλεοπτικά στούντιο και οι δημιουργοί βίντεο θα δεχθούν να προσφέρουν περιεχόμενο για τη νέα πλατφόρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...