Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ρεπορτάζ στον ασπρόμαυρο κόσμο των αλκοολικών

Με την  ασθένεια του αλκοολισμού θα ασχοληθούν οι «Πρωταγωνιστές» την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στις 24:00 στο Mega. Στην τελευταία εκπομπή του χρόνου ξεσκεπάζουν την κακή πλευρά του αλκοόλ.
Στον Σταύρο Θεοδωράκη μιλούν για την περιπέτειά τους:
O συγγραφέας  Αλέξης Σταμάτης. Η περίοδος που έπινε ήταν «μια σταδιακή αυτοκτονία». Θυμάται την έναρξη αυτής της σχέσης,  σε ηλικία 13 ετών και περιγράφει  τον αγώνα του, να κρύβει για χρόνια τα μπουκάλια, ακόμα και από τον γιατρό του, που τον προειδοποιούσε ότι θα πεθάνει σε δυο χρόνια.
Η ηθοποιός Πηνελόπη Σταυροπούλου, μητέρα δύο παιδιών, που φέτος κατάφερε μετά από 20 χρόνια απουσίας να ξανανέβει στη σκηνή. «Το ποτό είναι ένας τοκογλύφος απίστευτος και στυγνός που δεν σου χαρίζεται» εξομολογείται η ίδια. «Είναι ένα τέρας που το χω βάλει σε καταστολή. Ζω μαζί του, κοιμάμαι μαζί του και προσέχω. Απλά προσέχω».
Ο Χάρης Μαραμενίδης δημοτικός υπάλληλος που έπινε 31 χρόνια. «Όταν δεν αγαπάς τον εαυτόν σου και δεν τον προσέχεις, δεν μπορείς να αγαπήσεις και να προσέξεις κανέναν» τονίζει αποκαλύπτοντας το τελευταίο στάδιο παρακμής που είχε φθάσει.
Επίσης, ο  Σταύρος Θεοδωράκης παρευρίσκεται σε συγκέντρωση Ανώνυμων Αλκοολικών, συζητά μαζί τους και παρακολουθεί την προσευχή της Γαλήνης.
Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν ακόμη για  τη δική τους εμπειρία με το αλκοόλ:
Ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης, ο στιχουργός και συγγραφέας Άρης Δαβαράκης, η ηθοποιός Ευαγγελία Μουμούρη, ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος  και η Σιμώνη Ξανθογιώργου επικεφαλής των «Νηφάλιων» της κίνησης πολιτών για συμπαράσταση στον αλκοολικό και το περιβάλλον του.  
«Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010 στις 24:00 στο MEGA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...