Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

«Food and the City» στο Γκάζι !

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στις 18:00, o βραβευμένος σεφ, Βασίλης Καλλίδης, μας προσκαλεί σε ακόμη μια βόλτα στις πιο νόστιμες γωνιές της Αθήνας μέσα από το «Food and the City». Αυτή τη φορά ανακαλύπτει την περιοχή του Γκαζιού.

Ο Βασίλης μάς καλημερίζει από το Γκάζι, περπατώντας μέσα στο παζάρι των παλαιοπωλών, με θέα τα τρία πιο διάσημα φουγάρα της πόλης!

Τα βήματα και η διάθεσή του για ένα “γεμάτο” και υγιεινό πρωινό τον φέρνουν σε ένα εναλλακτικό σαντουιτσάδικο. Ένας ασουρές, μια μελιτζανόπιτα και βουβαλίσιο γάλα είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Καφές όμως; Τον πιο γνωστό ελληνικό καφέ της περιοχής τον βρίσκει λίγο πιο κάτω, σε ένα πανέμορφο, παραδοσιακό καφενείο. Παίρνει τον ευωδιαστό καφέ στο χέρι και συνεχίζει τη γευστική του περιήγηση.

Όσο είναι ακόμα νωρίς, στήνει το γκαζάκι του σε μια μεταμοντέρνα αυλή ενός εστιατορίου, γεμάτη με πλατάνια και μουριές και μαζί με τον σεφ φτιάχνουν κουνελάκι με λευκή σάλτσα και χονδρό μακαρόνι.



Η βόλτα, όμως, συνεχίζεται... Με αφορμή την αγορά ενός εισιτηρίου για μια παράσταση, μπαίνει στην Τεχνόπολη και μας ξεναγεί στις αίθουσες, τους χώρους και τις εκθέσεις της.

Στην πιο ζουμερή περαντζάδα της πόλης, ο Βασίλης μας δείχνει πώς το φρέσκο, ταπεινό ψαράκι αποκτά …κοσμική διάσταση και μπαίνει στο πιο in εστιατόριο ψαριού της περιοχής.

Αργότερα, κάνει μια γλυκιά στάση στην πλατεία Περσεφόνης και φτιάχνει σοκολατένιες τρούφες.

Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, έχει ραντεβού με τον Διονύση, εθελοντή μάγειρα σε έναν ξενώνα αστέγων, την Κλίμακα, για να μαγειρέψουν μαζί για τους 50 άστεγους που φιλοξενεί ο ξενώνας, γιουβαρλάκια με καρότα και άνηθο.

Ο Βασίλης βιώνει μια εμπειρία ζωής σ’ αυτό το δείπνο, αφού ο καθένας από εμάς μπορεί, από τη μια μέρα στην άλλη, να μείνει άστεγος. Αυτομάτως, θυμάται κάποια άλλα, πολύ διαφορετικά βράδια του στο Γκάζι, στο αγαπημένο του μπαρ. Θέλει όμως να δει πώς είναι να κοιμάσαι σε ξένο κρεβάτι… Έτσι, μας καληνυχτίζει από τους κοιτώνες του ξενώνα αστέγων.

Μια ακόμη βόλτα με το «Food and the city», την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 18:00, στο Mega.

www.megatv.com/foodandthecity


Παρουσίαση : Βασίλης Καλλίδης
Αρχισυνταξία : Ελένη Ψυχούλη
Σκηνοθεσία : Κώστας Αυγέρης
Εκτέλεση Παραγωγής : TNT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...