Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Με επίσημη ανακοίνωση της EBU η Ελλάδα στη Eurovision του 2014

Τουλάχιστον 36 χώρες θα πάρουν μέρος - Εκτός διαγωνισμού η Κύπρος - Ειδική αναφορά της EBU στη ΝΕΡΙΤ


Είναι οριστικό, η Ελλάδα θα συμμετέχει και στο φετινό πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η EBU, η ΝΕΡΙΤ είναι ο διάδοχος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και αναλαμβάνει την οργάνωση της ελληνικής συμμετοχής μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. 


Η ανακοίνωση γνωστοποιεί ότι θα λάβουν μέρος τουλάχιστον 36 χώρες, καθώς εντός του επόμενου δεκαημέρου που λήγει η προθεσμία για τις συμμετοχές, υπάρχει το ενδεχόμενο να προστεθεί και η Σλοβενία. Στη φετινή διοργάνωση δεν θα δούμε την Κύπρο που μένει εκτός για οικονομικούς λόγους, ενώ θα απουσιάσουν η Βουλγαρία και η Σερβία. Στο διαγωνισμό επιστρέφουν η Πολωνία και η Πορτογαλία καθώς ξεπέρασαν την οικονομική κρίση.

Οι 36 χώρες που θα διαγωνιστούν τον ερχόμενο Μάιο στην Κοπεγχάγη είναι: Αλβανία, Αρμενία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, ΠΓΔΜ, Μάλτα, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ουκρανία.

Από τις παραπάνω χώρες περνούν απευθείας στον τελικό της 10ης Μαΐου οι «Big 5»: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και η διοργανώτρια Δανία. Στους ημιτελικούς τις 6ης και 8ης Μαΐου θα πάρουν μέρος όλες οι υπόλοιπες χώρες, που θα διεκδικήσουν μία από τις είκοσι θέσεις του τελικού.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...