Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

«Δια ταύτα»: «Αριστερός σε 4 ώρες»

Η αίθουσα των δικαστηρίων δίνει τελευταία άφθονη τροφή στην καυτή πολιτική ειδησεογραφία. Κάπου εκεί βρήκε έμπνευση κι ο Λάκης Λαζόπουλος για την πολυαναμενόνη επιστροφή του στην τηλεόραση. 


Μόνο που στην αίθουσα του δικού του δικαστηρίου, και με το χέρι στο Ευαγγέλιο, θα σκάσει άφθονο το γέλιο. Εξωσυζυγικά περπατήματα και εξωπραγματικά μπερδέματα. Κομμωτριούλες στα μαχαίρια (ή στα ψαλίδια) και μεγαλοκυρίες που αποδείχτηκαν πολύ «μικρές». Ανίεροι ιερείς και ευυπόληπτοι πολίτες που είναι (και) μανιακοί δολοφόνοι. Εκπρόσωποι του νόμου, μα και του υπονόμου. Ερωτοχτυπημένοι αντιεξουσιαστές και ορκισμένοι εθνικιστές. Γνώριμες φιγούρες από τους θρυλικούς «Μήτσους», αλλά και ολοκαίνουριες, απερίγραπτες περσόνες στέκονται ενώπιον της τηλεοπτικής έδρας και καταθέτουν, χωρίς φόβο αλλά με ασυγκράτητο πάθος, όσα γνωρίζουν για το «Δια ταύτα».

Αν το γέλιο είναι έγκλημα, το «Δια ταύτα», έχοντας πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της υπόθεσης, ομολογεί απόλυτη ενοχή. Και κάθε Τετάρτη στις 21:00, έρχεται να το στοιχειοθετήσει κιόλας με ατράνταχτες, ξεκαρδιστικές αποδείξεις…
 

2ο επεισόδιο «Αριστερός σε 4 ώρες»

Ο Τζίμης συλλαμβάνεται τυχαία σε μια πορεία και προσπαθεί μάταια να πείσει τους αστυνομικούς ότι δεν είναι γνωστός άγνωστος. Στο κελί όμως, για να μη βρεθεί αντιμέτωπος με τους άλλους αντιεξουσιαστές, προσποιείται τον αναρχικό. Συγκρατούμενη του είναι και η Μύριαμ, η οποία επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι τα αντίθετα έλκονται. Ο Τζίμης αποκαλύπτεται, αλλά για να γλυτώσει την καταδίκη θα πρέπει να εντρυφήσει στον αναρχισμό μέσα σε 4 ώρες, ακριβώς ο χρόνος που του απομένει μέχρι ν’ αρχίσει η δίκη. Άραγε, ο έρωτας υπερισχύει της ιδεολογίας; Τελικά τα Εξάρχεια με το Κολωνάκι είναι μία ευθεία ή τα χωρίζει άβυσσος;

Σενάριο: Λάκης Λαζόπουλος
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Σταματόπουλος

Πρόεδρος: Κώστας Κόκλας

Αντιπρόεδρος: Σοφία Μουτίδου
Εισαγγελέας: Κώστας Κορωναίος
Αντιπρόεδρος Β’ : Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου
Γραμματέας: Σοφία Μανωλάκου
Αστυνόμος Α’ : Σόλων Τσούνης
Αστυνόμος Β’ : Νίκος Απέργης

Πρωταγωνιστούν: Λάκης Λαζόπουλος, Βασιλική Τρουφάκου, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Γιάννης Διαμαντής, Γιάννης Δρακόπουλος, Φαίδων Κεφαλέας.

Στο ρόλο του πατέρα ο Μάνος Βακούσης
«Δια ταύτα»: Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, στις 21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...