Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Εφτά βραβεία για τον «Ειρηνικό»

Σκηνή από την πολυβραβευμένη μίνι σειρά «The Pacific» Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ΗΒΟ αναδείχτηκε ο μεγάλος νικητής της προχθεσινής βραδιάς στο Nokia Theater στο Λος Αντζελες, όπου και απονεμήθηκαν τα δημιουργικά βραβεία ΕΜΜΥ (Creative Arts ΕΜΜΥ Awards), που αφορούν όλες τις καλλιτεχνικές κατηγορίες πέραν της σκηνοθεσίας και της ερμηνείας και γι' αυτό έχουν τη δική τους ιδιαίτερη βραδιά απονομής.
Σκηνή από την πολυβραβευμένη μίνι σειρά «The Pacific» Τα «κλασικά» ΕΜΜΥ απονέμονται την ερχόμενη Κυριακή στις 29 Αυγούστου.
Τα δεκαπέντε βραβεία του ABC, δύο λιγότερα από αυτά του ΗΒΟ, το κατατάσσουν δεύτερο, με το «Pacific» να είναι αυτό που χάρισε το προβάδισμα στο ΗΒΟ.
Με την υπογραφή των διασημότερων παραγωγών Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τομ Χανκς και Γκάρι Γκέντζμαν, η μίνι σειρά «The Pacific», την οποία στη χώρα μας πρόβαλε η NOVA, κατάφερε να αποσπάσει εφτά βραβεία, ανάμεσά τους κι αυτά της καλλιτεχνικής επιμέλειας και του καλύτερου κάστινγκ μίνι σειράς.
Με βραβείο στο χέρι αποχώρησε από την τελετή και ο σεφ Τζέιμι Ολιβερ, γνωστός σε όλους μας για την αγωνία του να μεταδώσει την υγιεινή διατροφή σε μικρούς και μεγάλους μέσα από τις εύκολες και γρήγορες συνταγές του. Το ντοκιμαντέρ «Oliver's Food Revolution», το οποίο ήταν αφιερωμένο στην παιδική παχυσαρκία, του χάρισε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ.
Ο κωμικός ηθοποιός Νιλ Πάτρικ Χάρις ήταν και παρουσιαστής, αλλά και νικητής της βραδιάς, αφού απέσπασε δύο βραβεία. Να σημειωθεί ότι είναι τα πρώτα βραβεία ΕΜΜΥ που κερδίζει στην 22χρονη καριέρα του. Η παρουσίαση της 63ης απονομής των βραβείων Τόνι του χάρισε το πρώτο βραβείο, ενώ το βραβείο καλύτερης γκεστ εμφάνισης σε κωμική σειρά οφείλεται στον ρόλο που είχε στη μουσικοχορευτική σειρά «Glee». Το αντίστοιχο γυναικείο βραβείο κράτησε στα χέρια της η Μπέτι Γουάιτ για την εμφάνισή της στο σόου «Saturday night». Βραβείο καλύτερης γκεστ εμφάνισης άνδρα ηθοποιού σε δραματική σειρά απέσπασε ο Τζον Λίθγκοου για τη συμμετοχή του στο σίριαλ «Dexter» (που μετέδιδε στην Ελλάδα ο Σκάι) ενώ η Αν Μάργκαρετ «στέφθηκε» νικήτρια στην αντίστοιχη κατηγορία για τον ρόλο της στο «Νόμος και Τάξη: SVU». Διαφορετικοί κύκλοι της σειράς μεταδίδονται από NOVA, Star και Alpha.
Από τότε που εντάχτηκε στην απονομή των βραβείων ΕΜΜΥ κατηγορία για τα ριάλιτι, ο παρουσιαστής Τζεφ Προμπς φεύγει κάθε φορά μετά το τέλος της τελετής με το βραβείο καλύτερου παρουσιαστή ριάλιτι για το «Survivor». Ετσι έγινε και προχθές, με τον 48χρονο παρουσιαστή να έχει μαζέψει μέχρι τώρα τρία βραβεία ΕΜΜΥ της ίδιας κατηγορίας.
Η σειρά εποχής που παρουσίαζε το Mega, «The Tudors», απέσπασε το βραβείο καλλιτεχνικής επιμέλειας για μονοκάμερη λήψη, αλλά και για την ενδυματολογική επιμέλεια. Για το καλύτερο κάστινγκ κωμικής σειράς βραβεύτηκε η κωμωδία «Modern Family» (την οποία μεταδίδει το Foxlife της NOVA) και στην αντίστοιχη κατηγορία για δραματική σειρά βραβεύτηκε το σίριαλ «Mad Men» (Alter), όπως επίσης και για τα χτενίσματα των ηθοποιών, τα οποία παραπέμπουν στην εποχή της δεκαετίας του '60 στην Αμερική.
Η διάσημη ηθοποιός Αν Χάθαγουεϊ βραβεύτηκε για τον «ρόλο» της, και συγκεκριμένα για τη φωνή της που δάνεισε στη σειρά «The Simpsons» και την Πριγκίπισσα Πηνελόπη, για τις ανάγκες του επεισοδίου «Once Upon a Time in Springfield».
Εν κατακλείδι, το ΗΒΟ κέρδισε 17 βραβεία, το ABC 15 και ακολουθεί το «FX» με 9, τα κανάλια «CBS», «NBC» και «PBS» με 7. Το «Showtime» με 5, το «Cartoon Network» με 4, με 2 τα «AMC» και «Discovery» και με 1 τα «Α&Ε», «Comedy Central», «Disney Channel», «History», «NBC.com», «Nickelodeon», «StarWarsUncut.com», «USA» and «VEVO.com». Βέβαια, αυτή η κατάταξη δεν είναι η τελική, αφού την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των κλασικών βραβείων ΕΜΜΥ, με τα αποτελέσματα και τα νούμερα των βραβείων να αλλάζουν. ΔΩ.ΠΑΠ.
ENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...