Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Χωρίς βραδινό δελτίο λόγω... πολιτισμού

Με τέσσερα ή πέντε από τα λεγόμενα «φλας νιουζ», ολιγόλεπτα δηλαδή δελτία ειδήσεων, πιθανότα και χωρίς παρουσιαστή ή παρουσιάστρια σχεδιάζεται να είναι εφοδιασμένο το πρόγραμμα της ΕΤ-1 για την επόμενη σεζόν.
Στον σχεδιασμό δεν περιλαμβάνεται το μεγάλο δελτίο ειδήσεων που μεταδίδεται στις 23.00 και το οποίο έχει αποκτήσει το δικό του κοινό. Στελέχη της ΕΡΤ υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται στη διαφορετική φιλοσοφία που έχει αποφασιστεί να έχουν τα δύο κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης.
Η ΝΕΤ θα είναι απολύτως ενημερωτική και η ΕΤ-1 αμιγώς πολιτιστική. Αυτό το... σενάριο βέβαια το έχουμε δει να ξαναπαίζεται χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης επιμένουν ότι αυτή τη φορά θα επιχειρηθεί ένα γενικό «ρετούς» της ΕΤ-1 ώστε να έχει αμιγώς τέτοιο προσανατολισμό. Και γι' αυτό υποστηρίζουν ότι δεν θα υπάρχει πλέον το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων και στο πρόγραμμα της ΕΤ-1 θα υπάρχουν διάσπαρτα τέσσερα ή πλέντε «φλας νιουζ».
Κάποιος όμως πρέπει να απαντήσει από πότε οι ειδήσεις, τα γεγονότα, η ενημέρωση δεν είναι πολιτισμός και γιατί ένα τέτοιο περιεχόμενο δεν ταιριάζει με την πολιτιστική φυσιογνωμία ενός καναλιού. Οπως επίσης γιατί ένα σχετικά επιτυχημένο κόνσεπτ αντί να επιχειρηθεί να βελτιωθεί αποφασίζεται να... αποψιλωθεί πλήρως. Κάπως «στραβά» φαίνεται να ξεκινά η ανασύνταξη της δημόσιας τηλεόρασης, και στη μικρή οθόνη παίζει σημαντικό ρόλο τι «ξηλώνεις», γιατί, πώς το αναπληρώνεις και τι σχεδιάζεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...