Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Ο παρουσιαστής-σταρ «πέθανε», ζήτω οι ομάδες

Ελλειψις δυνατών μονάδων... ομάδες κατεργάζεται. Το ρητό αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει η εφετινή τηλεοπτική εικόνα καθώς, όπως όλα δείχνουν, από τη μικρή οθόνη πλέον δεν λείπουν μόνο τα λεφτά αλλά και τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν, θα λάμψουν λόγω ικανοτήτων και θα πάρουν πάνω τους το παιχνίδι. Από αυτό το είδος οι επικεφαλής των καναλιών φαίνεται να έχουν έλλειψη, εξ ου και το γεγονός ότι εφέτος δίδυμα, πάνελ, κριτικές επιτροπές, σύμβουλοι (!) και βοηθητικοί παρουσιαστές αναλαμβάνουν να συμπληρώσουν όλοι μαζί τα κομμάτια ενός ρόλου: του παρουσιαστή.

Στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη το ομαδικό πνεύμα ξυπνά από νωρίς, με την «Πρωινή Μελέτη» του Star να διαθέτει παρουσιάστρια, την Ελεονώρα Μελέτη, την οποία όμως συντροφεύει πάνελ τεσσάρων ατόμων. Και στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή των Γιώργου Καραμέρου και Σπύρου Χαριτάτου «10 με 1 μαζί» οι δύο δημοσιογράφοι εκτός από τους συνεργάτες που πηγαινοέρχονται on camera, διαθέτουν και πάνελ συνεργατών το οποίο βρίσκεται σταθερά σε πρώτο πλάνο καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκπομπής.

Περασμένα μεγαλεία και για την Ελένη Μενεγάκη η οποία τα τελευταία χρόνια υιοθετεί τη συνταγή του «πάνελ συνεργατών» το οποίο τη συντροφεύει επί τρίωρο, ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που η κεντρική παρουσιάστρια περιορίζεται σε ρόλο ενορχηστρωτή. Και στο πρωινό πρόγραμμα του Μega όμως, ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά θα συνυπάρξουν με συνεργάτες ενισχύοντας τους ρόλους τους. Το Σαββατοκύριακο, τέλος, στο «Μες στην καλή χαρά» του Αlpha η παρουσίαση γίνεται από τέσσερα άτομα.

Στη μεσημεριανή ζώνη, η οποία είναι και η πρώτη διδάξασα των πάνελ, δεν υπάρχει φυσικά εκπομπή («Super Star», «Κους Κους το μεσημέρι», «Πολύ μπλα μπλα», «Φώτης και Μαρία live», «Δέστε τους») που να μη... γεμίζει με κόσμο. Στις συγκεκριμένες εκπομπές μάλιστα, ενίοτε παρελαύνουν και καλεσμένοι οι οποίοι παραμένουν από την αρχή ως το τέλος ασκώντας το αγαπημένο σπορ τους, τον σχολιασμό επί παντός επιστητού.

Η αδυναμία της τηλεόρασης να βρει νέα, ικανά και λαμπερά πρόσωπα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Από τη στιγμή που δεν μπορούν να βρεθούν νέοι παρουσιαστές, γίνονται συνδυασμοί οι οποίοι απλώς αποδεικνύουν περίτρανα την έλλειψη ταλέντων. Και αν παλαιότερα οι παρουσιαστές έγραφαν ιστορία, με τις όποιες ενστάσεις, σήμερα μοιάζουν με προπονητές που απλώς ηγούνται της δικής τους ενδεκάδας.


Βραδινά... πάρτι


Μπορεί η Ευγενία Μανωλίδου να είναι η κεντρική παρουσιάστρια του «Μaster Chef» (Μega), αλλά θα πλαισιώνεται από τρεις σεφ οι οποίοι θα αποτελούν την κριτική επιτροπή και θα συνδράμουν με τον τρόπο τους στην παρουσίαση
Πρωτοφανής είναι ο συνωστισμός που παρατηρείται και στη βραδινή ζώνη, με εκπομπές όπως «Μaster Chef», «Τop Chef», «Χ Factor», «Νext top Μodel», «Greek Ιdol», «Just the two of us», «Dancing with the stars», «Ελλάδα έχεις ταλέντο», να έχουν κεντρικούς παρουσιαστές (Σάκης Ρουβάς, Ζέτα Μακρυπούλια, Βίκυ Καγιά, Ευγενία Μανωλίδου, Χρήστος Φερεντίνος ) τους οποίους δεν συντροφεύουν μόνο μέλη κριτικών επιτροπών αλλά και βοηθητικοί παρουσιαστές στα παρασκήνια, στις εισόδους των σόου, ή εκτελώντας χρέη συμβούλων ή σχολιαστών.

Η κοσμοσυρροή σε νούμερα
▲ 4 βραδινές εκπομπές έχουν παρουσιαστή και κριτική επιτροπή.

▲ 4 βραδινές εκπομπές έχουν παρουσιαστή, κριτική επιτροπή και βοηθητικούς παρουσιαστές.

▲ 2 πρωινές εκπομπές έχουν δίδυμα παρουσιαστών συν πάνελ συνεργατών.

▲ 2 πρωινές εκπομπές έχουν παρουσιάστρια και πάνελ.

▲ Μία πρωινή εκπομπή παρουσιάζεται από τέσσερα άτομα.

▲ Το 100% των μεσημεριανών εκπομπών έχουν μία παρουσιάστρια και πάνελ τεσσάρων- πέντε ατόμων.

▲ Το 100% των βραδινών εκπομπών έχει παρουσιαστή ο οποίος πλαισιώνεται πάντοτε από άλλους.  TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...