Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Αθώος ο Δημ. Κοντομηνάς για την υπόθεση του «Alpha»

Αθώος με ομόφωνη απόφαση του 3μελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας κρίθηκε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος κατηγορείτο για το αδίκημα της απιστίας κατ' εξακολούθηση, ύστερα από μήνυση σε βάρος του από τον πρώην πρόεδρο του σταθμού Alpha Στάθη Τσοτσορό.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το κατηγορητήριο την περίοδο 2003-2004, ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από το συνήγορό του προχώρησε σε εσωτερικές δανειοδοτήσεις συνολικού ύψους 68 εκατ. ευρώ, που όμως εμφανίστηκαν ως αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με αποτέλεσμα να παραβιάζεται ο νόμος του βασικού μετόχου. Όπως αναφερόταν, η ζημία ήρθε καθώς στο σταθμό επιβλήθηκε πρόστιμο με απόφαση του ΕΣΡ, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.
Το δικαστήριο πάντως σήμερα έκρινε ότι δεν αποδείχτηκε σε βάρος του κατηγορία. Μάλιστα στην απαλλακτική εισήγησή της, η εισαγγελέας υποστήριξε ότι "προέκυψε από τη διαδικασία η ενίσχυση της εταιρείας και όχι η ζημία της". Άλλωστε, "δεν σημειώθηκε καμία μείωση στην αξία των μετοχών πριν ή μετά την αύξηση κεφαλαίου, ενώ το επιβληθέν πρόστιμο ουδέποτε εκτελέστηκε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...