Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Λάκης Λαζόπουλος «Δια ταύτα»: «Της κυρίας το κάγκελο»

Η αίθουσα των δικαστηρίων δίνει τελευταία άφθονη τροφή στην καυτή πολιτική ειδησεογραφία. Κάπου εκεί βρήκε έμπνευση κι ο Λάκης Λαζόπουλος για την πολυαναμενόνη επιστροφή του στην τηλεόραση. 


Μόνο που στην αίθουσα του δικού του  δικαστηρίου, και με το χέρι στο Ευαγγέλιο, θα σκάσει άφθονο το γέλιο. Εξωσυζυγικά περπατήματα και εξωπραγματικά μπερδέματα. Κομμωτριούλες στα μαχαίρια (ή στα ψαλίδια) και μεγαλοκυρίες που αποδείχτηκαν πολύ «μικρές». Ανίεροι ιερείς και ευυπόληπτοι πολίτες που είναι (και) μανιακοί δολοφόνοι. Εκπρόσωποι του νόμου, μα και του υπονόμου. 


Ερωτοχτυπημένοι αντιεξουσιαστές και ορκισμένοι εθνικιστές. Γνώριμες φιγούρες από τους θρυλικούς «Μήτσους», αλλά και ολοκαίνουριες, απερίγραπτες περσόνες στέκονται ενώπιον της τηλεοπτικής έδρας και καταθέτουν, χωρίς φόβο αλλά με ασυγκράτητο πάθος, όσα γνωρίζουν για το «Δια ταύτα».


Έχοντας στην έδρα τον πρόεδρο Κώστα Κόκλα, την αντιπρόεδρο Σοφία Μουτίδου και τον εισαγγελέα Κώστα Κορωναίο, το δικαστήριο του «Δια ταύτα» έρχεται να αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας κι ενώπιον Θεού και τηλεθεατών πως η δικαιοσύνη, εκτός από τυφλή, είναι και τρελή χιουμορίστρια.

Τη σκηνοθεσία αυτής της «πειραγμένης» δικαστικής σειράς επιμελείται ο Δημήτρης Σταματόπουλος, ενώ τα σενάρια των υπόλοιπων έξι επεισοδίων υπογράφουν οι Μαρία Γεωργιάδου, Πάνος Έξαρχος, Έλενα Σολωμού, Κωστής Παπαδόπουλος, Νίκος Σταθόπουλος και Βίκυ Κουκούτση.


Τίτλος επεισοδίου: «Της κυρίας το κάγκελο»

Θύματα παρεξήγησης πέφτουν όλο και πιο συχνά ευκατάστατες και ευυπόληπτες κυρίες που οδηγούνται σωρηδόν στο αυτόφωρο, κατηγορούμενες για κλοπές. Ναι, μπορεί η κρίση να μην έχει αγγίξει τα Κηφισιώτικα πορτοφόλια αλλά η καχυποψία έχει καταντήσει μάστιγα και στα βόρεια προάστια. Φταίει πρωτίστως η αστυνομία που επεμβαίνει αδιακρίτως. Αγαπητό όργανο ενημερώσου: Μια κυρία πριν αγοράσει τα διαμάντια της, οφείλει να τα κάνει τεστ ντράιβ στον πεζόδρομο. Το τρέξιμο πέριξ του καταστήματος με την απλήρωτη καφετιέρα στο χέρι, είναι το νέο πιλάτες. Και τέλος μία ελαφρά κλεπτομανία είναι τρέντυ ... δεν είναι λόγος να βρεθεί στο εδώλιο, κατηγορούμενη!

Σενάριο: Μαρία Γεωργιάδου, Πάνος Έξαρχος
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Σταματόπουλος
Παίζουν: Λάκης Λαζόπουλος, Κώστας Κόκλας, Σοφία Μουτίδου, Κώστας Κορωναίος, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Σοφία Μανωλάκου, Σόλων Τσούνης, Νίκος Απέργης
 

Guest star: Μαρία Γεωργιάδου, Παναγιώτα Βλαντή, Ευαγγελία Μουμούρη
 

Στο ρόλο του Σωτηριάδη: Αλέξανδρος Μυλωνάς

Στο ρόλο της παρουσιάστριας: Λίνα Πρίντζου


Στο ρόλο του καφετζή: Σωτήρης Καλυβάτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...