Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

«Εκδρομή»: Το ελληνικό θρίλερ του ΑΝΤ1 με Λίνα Σακκά, Οθωνα Μεταξά


Χιόνι, ομίχλη και άγνωστοι άνθρωποι, παγιδευμένοι σε ορεινό καταφύγιο, όπου ένας από αυτούς βρίσκεται νεκρός! Οχι δεν πρόκειται για ξένη παραγωγή, αλλά για τη νέα σειρά του ΑΝΤ1, γράφει το thetoc.gr.

Το στόρι θυμίζει κάτι από... Αγκάθα Κρίστι («10 μικροί Νέγροι»): 13 άνθρωποι, ξένοι μεταξύ τους, βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα απομακρυσμένο ορεινό καταφύγιο -στο Βέρμιο-, μέσα στο καταχείμωνο, σε άγριες καιρικές συνθήκες. Η επικοινωνία με τον έξω κόσμο «κόβεται», τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν, τα τρόφιμα λιγοστεύουν, το ρεύμα έχει συνεχείς διακοπές. Ενας από αυτούς εξαφανίζεται μυστηριωδώς, αργότερα βρίσκουν το πτώμα του. Ποιος τους συγκέντρωσε εκεί και ποια μυστηριώδης ιστορία -που δεν θέλουν να θυμούνται- ενώνει τελικά όλους αυτούς τους φαινομενικά άσχετους μεταξύ τους ανθρώπους;


Οχι δεν πρόκειται για πλοκή ξένης σειράς ή ταινίας θρίλερ, αλλά για το νέο ελληνικής παραγωγής σίριαλ μυστηρίου του ΑΝΤ1 με τίτλο «Εκδρομή» (και πρωταγωνιστές τους Λίνα Σακκά, Οθωνα Μεταξά), το οποίο τολμά να κινηθεί στο χώρο του ψυχολογικού θρίλερ. Το ρήμα «τολμά» δεν επιλέγεται τυχαία, διότι η ιστορία δείχνει πως οι προηγούμενες απόπειρες της ελληνικής μυθοπλασίας στο χώρο του θρίλερ ήταν από παταγωδώς έως μετρίως αποτυχημένες σε ποσοστά τηλεθέασης, ακόμα κι όταν επρόκειτο για αξιόλογες παραγωγές. Χαρακτηριστικό και σχετικά πρόσφατο παράδειγμα είναι οι «Ιστορίες μυστηρίου», σειρά ιστοριών που άγγιζαν τη σφαίρα του μεταφυσικού, την οποία είχε παρουσιάσει ο ΑΝΤ1 το 2007. Ομως λίγοι την είδαν, ακόμα λιγότεροι τη θυμούνται.

Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, δεν υπάρχει το στοιχείο του μεταφυσικού. Η σειρά συστήνεται περισσότερο ως ψυχολογικό θρίλερ ή δράμα μυστηρίου. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έρχεται πιο κοντά στις γνωστές σειρές του Πάνου Κοκκινόπουλου («Ενδεκάτη εντολή», «Κόκκινος κύκλος»), μόνο που εδώ η μεγάλη διαφορά είναι ότι η «Εκδρομή» είναι καθαρά προϊόν μυθοπλασίας -ενώ οι συγκεκριμένες σειρές στηρίζονταν σε αληθινές ιστορίες.

Εμπνευστής και δημιουργός της μπορεί να θεωρηθεί ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Πανταζούδης, ο οποίος είχε και την αρχική ιδέα για μια τηλεοπτική σειρά μυστηρίου το σενάριο της οποίας ανέλαβε η Στέλλα Βασιλαντωνάκη. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί και σε μια προηγούμενη μεγάλη επιτυχία, το «Η χαρά αγνοείται» του Mega.

Κεντρικό στοιχείο της «Εκδρομής» είναι τα ατμοσφαιρικά πλάνα και το κινηματογραφικό γύρισμα στη Νάουσα και στα βουνά του Βέρμιου, όπου οι συντελεστές της παραγωγής βρήκαν και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (χιόνι, ομίχλη, άνεμο) που απαιτεί η ιστορία. Η καλοκαιρία είναι το μόνο που μπορεί να φρενάρει αυτή τη στιγμή τα γυρίσματα, τα οποία Θεού θέλοντος και... κακού καιρού επιτρέποντος θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Μαϊου. Στο καστ μετέχουν οι Λίνα Σακκά, Οθων Μεταξάς, Τίνα Λεωνόρα, Γιάννης Ποιμενίδης, Δημήτρης Κοντός, Βασιλική Γραικού, Νίκος Νικολάου, Γιώργος Χαλεπλής, Ευγενία Σαμαρά κ.ά.

Το νέο σίριαλ τρέφει ιδιαίτερα υψηλές φιλοδοξίες, που δεν περιορίζονται στα ελληνικά όρια, αφού απώτερος στόχος είναι να πουληθεί και σε χώρες του εξωτερικού. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη παραγωγή της νέας εταιρίας του Πέτρου Μπούτου (πρώην διευθυντή προγράμματος του Mega) για τον ΑΝΤ1.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...