Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Στέλιος Χανταμπάκης, Γιώργος Μανίκας: Μοντέλα, παρουσιαστές & επίμονοι πλακατζήδες

Θα μπορούσαν να είναι αδέλφια, αλλά δεν είναι. Είναι απλώς κολλητοί. Και οι δύο ασχολούνται με το μόντελινγκ, διαθέτουν επιχειρήσεις και εσχάτως έλαβαν το χρίσμα του παρουσιαστή στην εκπομπή «Wanted» του ΑΝΤ1. Στέλιος και Γιώργος στήνουν τηλεοπτικές πλάκες και εμείς γελάμε. Πολύ!

Γνωρίστηκαν όταν ήταν πιο νέοι, εξίσου ωραίοι και εργένηδες. «Ακόμη και τότε δεν υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ μας», λένε με διάθεση χιούμορ και συνεχίζουν: «Το είχαμε ξεκαθαρίσει στα κορίτσια, διαλέξτε ποιον από τους δύο θέλετε με γρήγορες και ανώδυνες διαδικασίες. Εμείς για τον ποδόγυρο δεν θα μαλώσουμε ποτέ!».


Παρά τον σκληρό και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόσμο του μόντελινγκ, ο Γιώργος Μανίκας και ο Στέλιος Χανταμπάκης δεν θα μπουν ποτέ στο τριπ της ίντριγκας: «Βλέπουμε αυτά που συμβαίνουν στις πασαρέλες μεταξύ των γυναικών και μένουμε άφωνοι. Η μία μπορεί να τραβάει το ρούχο της άλλης και να καταστρώνει ολόκληρο σχέδιο για το πώς θα εμφανιστεί πιο ωραία ή με ποιον τρόπο θα βγει τελευταία με σκοπό να αποσπάσει το χειροκρότημα. Σε εμάς δεν υπάρχουν τέτοια. Το αντίθετο μάλιστα, όποτε μαθαίνουμε ότι γίνεται κάποιο ενδιαφέρον κάστινγκ πηγαίνουμε μαζί. Είμαστε της φιλοσοφίας πως αν δεν πάρει τη δουλειά ο ένας, τουλάχιστον θα την πάρει ο άλλος».

Γεννημένοι και οι δύο το 1986, ξεκίνησαν την επαγγελματική τους διαδρομή από διαφορετικά μονοπάτια. Ο Γιώργος Μανίκας ξεκίνησε από το χωριό Αντίκυρα της Βοιωτίας για να σπουδάσει Στατιστική Ασφαλιστική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Η σχέση του με μια κοπέλα που εργαζόταν την εποχή εκείνη ως μοντέλο τον κάνει να στραφεί στον χώρο του modeling. Ο Μιχάλης Ασλάνης και ο Μάκης Τσέλιος τον αποθεώνουν και ο νεαρός Γιώργος βρίσκεται γρήγορα εκεί όπου χτυπά η καρδιά της παγκόσμιας μόδας: στην Ιταλία. Μέσα σε χρόνο-ρεκόρ φωτογραφίζεται για το look book των Dolce & Gabbana και καταφέρνει να μονοπωλήσει τις πασαρέλες του εξαιρετικά απαιτητικού Ermenegildo Zegna. «Εκανα ταξίδια, γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους και έβγαλα χρήματα από μια δουλειά που συνδυάζεται με διασκέδαση. Οι Ιταλοί με έκαναν να αντιληφθώ τι σημαίνει πραγματικό γούστο και προσοχή στη λεπτομέρεια», λέει ο Γιώργος Μανίκας.

Ο Στέλιος Χανταμπάκης είναι γέννημα θρέμμα Βολιώτης και γιος του γνωστού ποδοσφαιριστή Μανώλη Χανταμπάκη, ενός από τους καλύτερους επιθετικούς που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα. Οταν είναι ακόμη παιδί αποφασίζει να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση επιλέγοντας να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Αρχικά παίζει στη Νίκη Βόλου και όταν έρχεται στην Αθήνα για σπουδές φοράει τη φανέλα του Πανελευσινιακού. Τα χρήματα που βγάζει όμως δεν αρκούν και αποφασίζει να συμπληρώσει το εισόδημά του δουλεύοντας ως μπάρμαν σε μαγαζιά της παραλιακής. «Υπήρξε κάποια στιγμή που έπρεπε να διαλέξω μεταξύ αθλητισμού και άλλων ασχολιών. Ο αθλητισμός απαιτεί θυσίες που λόγω αντικειμενικών δυσκολιών δεν μπορούσα να κάνω. Ετσι κρέμασα τα παπούτσια μου και ασχολήθηκα με το μόντελινγκ, έναν χώρο από τον οποίο είχα αρκετές επαγγελματικές προτάσεις». Οι αγορές της Ιταλίας και της Αμερικής αποδεικνύονται ιδιαίτερα φιλόξενες για εκείνον και τα πρακτορεία μοντέλων τού κάνουν συνεχώς προτάσεις. Για τρεις μήνες μετακομίζει στη Νέα Υόρκη, ενώ ο οίκος Armani τον συμπεριλαμβάνει στα πρόσωπα της καμπάνιας του. «Οταν έχεις ιδρώσει τη φανέλα στα γήπεδα, ο ανταγωνισμός που υπάρχει στον χώρο του μόντελινγκ σου φαίνεται παιχνιδάκι», λέει ο Στέλιος Χανταμπάκης.

Η παρέα, οι πλάκες και η πρόταση του ΑΝΤ1
Ο Γιώργος και ο Στέλιος είναι κολλητοί φίλοι εδώ και χρόνια και όταν αποφάσισαν να παντρευτούν τις εκλεκτές της καρδιάς τους φρόντισαν να τις κάνουν φίλες προκειμένου να βγαίνουν όλοι μαζί: «Ευτυχώς για εμάς οι σύζυγοί μας ταίριαξαν, κόλλησαν και έτσι γλιτώσαμε την γκρίνια. Βγαίνουμε όλοι μαζί τακτικότατα. Εχει πλάκα γιατί καθώς έχουμε και μικρά παιδιά σέρνουμε και καρότσια. Πάντως το έχουμε βάλει στοίχημα: γνωριστήκαμε εμείς, έγιναν φίλες οι γυναίκες μας και τώρα θα παίζουν μαζί και τα παιδιά μας»! Ο Στέλιος Χανταμπάκης είναι παντρεμένος με την άλλοτε αρχηγό της εθνικής ομάδας ρυθμικής γυμναστικής και Ολυμπιονίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, Ολγα Πηλιάκη. «Η Ολγα εγκατέλειψε τον αθλητισμό καθώς είναι δύσκολο να συνδυαστεί με την οικογένεια. Τώρα ασχολείται με τον χώρο του θεάματος ως χορεύτρια. Μετέχει στο μπαλέτο του Σάκη Ρουβά και του Αντώνη Ρέμου με την Αννα Βίσση. Ευτυχώς φέτος το πρόγραμμα είναι σύντομο και έτσι επιστρέφει στο σπίτι νωρίς».

Και επιχειρηματίες  
Νέοι με ανησυχίες, τόλμησαν πριν από έναν χρόνο να κάνουν το ντεμπούτο τους και στον χώρο των επιχειρήσεων. Ο Γιώργος Μανίκας άνοιξε κατάστημα frozen yogurt στην Καλλιθέα και στην Αίγινα, ενώ σήμερα, με τη βοήθεια των ειδικών, δημιουργεί μια δική του πατέντα, το Fitness Frozen Yogurt, παγωτό χωρίς ζάχαρη με μηδέν λιπαρά, το οποίο ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά. Ο Στέλιος Χανταμπάκης, από την άλλη, διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας το δικό του καφέ. «Το μόντελινγκ έχει ημερομηνία λήξης και εμείς έπρεπε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις για το μέλλον», λένε με μια φωνή και συνεχίζουν: «Αφιερώνουμε πολύ χρόνο στις επιχειρήσεις μας. Είμαστε σε όλα από πάνω».
Το περασμένο καλοκαίρι πήγαν στον ΑΝΤ1 έχοντας στα χέρια τους ένα τηλεοπτικό concept. Oι ιθύνοντες του καναλιού τούς αντιπρότειναν να παρουσιάσουν το «Wanted», μια ιδέα που βρήκαν άκρως ενδιαφέρουσα: «Είμαστε φύσει και θέσει πλακατζήδες. Το τι πειράγματα κάνουμε ο ένας στον άλλον αλλά και στους υπόλοιπους της παρέας δεν λέγεται. Να, προχθές ενημερώσαμε συγγενείς και φίλους ότι την κάνουμε για εξωτερικό γιατί κερδίσαμε το ΛΟΤΤΟ. Ο κόσμος έχει ανάγκη το γέλιο και εμείς παρουσιάζουμε τη συγκεκριμένη εκπομπή για να του το προσφέρουμε απλόχερα».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...