Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

«Από την Πόλη έρχομαι»: Τεστί κεμπάπ και μελιτζάνες αποξηραμένες με πιπεριές γεμιστές με κιμά.

Στην ιστορική συνοικία Ταταύλα θα μας ξεναγήσει η Μαρία Εκμεκτσίογλου την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 18:50 στην εκπομπή «Από την Πόλη έρχομαι». 


Για τα Ταταύλα θα μάθουμε ότι οι κάτοικοι, από τον 16ο αιώνα μέχρι το 1922, ήταν αποκλειστικά Έλληνες, λίγοι Αρμένιοι και Εβραίοι ενώ θεωρείται ότι πρώτοι κάτοικοί της ήταν Χιώτες. Η Μαρία θα περιηγηθεί στην κεντρική λεωφόρο, θα επισκεφθεί ναούς και αξιοθέατα αλλά και διάφορα καταστήματα με γλυκά και τρόφιμα. Θα μαγειρέψει τεστί κεμπάπ και μελιτζάνες αποξηραμένες με πιπεριές γεμιστές με κιμά. 


Θα μας μιλήσει για το Καρναβάλι των Ρωμιών της Πόλης γνωστό και ως Μπακλαχωράνι καθώς και για το γεγονός ότι το 2010 η παρέλαση των μασκαράδων επέστρεψε μετά από 69 χρόνια στα Ταταύλα. Θα μας προσφέρει κίτρινη φακή με κιμά. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί χαμάμ της περιοχής, το πρώτο που φτιάχτηκε από χριστιανό, ταβέρνες και ναούς.

Θα καταλήξει στο Ταρλάμπασι, που μέχρι τη δεκαετία του ’70 ονομαζόταν Μικρή Ελλάδα, ενώ σήμερα δεν απομένει ούτε μια ελληνική οικογένεια και η Μαρία θα μας μιλήσει για την ιστορία του. Ο γευστικός προορισμός θα περιλαμβάνει αγκινάρες με αρνάκι. Η βόλτα της Μαρίας περιλαμβάνει περιήγηση στην καρδιά του Ταρλάμπασι με στάσεις σε εκκλησίες και σε γειτονιές με μεζεδοπωλεία αλλά και μαρμελάδα λωτό που θα φτιάξει η Μαρία.

Παρουσίαση: Μαρία Εκμεκτσίογλου
Αρχισυντάκτης: Στέλλα Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθέτης: Κώστας Βαρελίδης

Από την Πόλη Έρχομαι
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 18:50
www.megatv.com
www.facebook.com/tvmega
twitter.com/megamou
youtube.com/megatv
instagram.com/megamou
www.pinterest.com/megamou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...