Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Τ.Τ.: Η μεγάλη έρευνα του Star με την υπογραφή του Τάσου Τέλλογλου

Τετάρτη 19/2 στις 24:00


Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, στις 24:00 ο Τάσος Τέλλογλου θα παρουσιάσει την τρίτη έρευνά του με θέμα «Οι 113 τελευταίοι μεγάλοι πελάτες. Το ακριβό ρεύμα για τη βιομηχανία, οι απολύσεις από τα εργοστάσια και η ΔΕΗ».

Ως τον περασμένο Δεκέμβριο, η «Χαλυβουργία Ελλάδος» – μια εταιρεία, που ήρθε στην επικαιρότητα από μια 9μηνη κατάληψη συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ - ήλπιζε ότι η κυβέρνηση θα προωθούσε μία ρύθμιση σύμφωνα με την οποία, οι χαλυβουργίες θα «αποζημιώνονταν» με την τιμή κόστους παραγωγής νυχτερινού ρεύματος της ΔΕΗ. Η τρόικα όμως απέρριψε τη ρύθμιση με το σκεπτικό ότι η κυβέρνηση δεν είχε φροντίσει να πάρει πίσω από τα νοικοκυριά όσα έχανε η ΔΕΗ από τη βιομηχανία. Έτσι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Μετά την απόρριψη της ρύθμισης, η «Χαλυβουργία Ελλάδος» δεν ανανέωσε τις συμβάσεις 45 εργαζομένων στο εργοστάσιο του Βόλου ενώ, για τους ίδιους λόγους, η «Χαλυβουργική» θέτει σε διαθεσιμότητα αυτή την εβδομάδα 200 εργαζόμενους. Και δεν είναι οι μόνες.

Και οι 113 βιομηχανικοί πελάτες της ΔΕΗ, που πληρώνουν τιμολόγια υψηλής ή μέσης τάσης, βρίσκονται μπροστά στο παράδοξο: ό,τι εξοικονομούν σε εργατικό κόστος, να το πληρώνουν πολλαπλάσια στο κόστος ενέργειας. Και δεν είναι μόνο οι εργοδότες, που αντιπαρατίθενται με την ΔΕΗ. Ακόμα και τα σωματεία των εργαζομένων στη μεταλλουργία και τη ΔΕΗ, αντιπαρατίθενται δημόσια για το κόστος της ενέργειας.

Ο Τάσος Τέλλογλου κατέγραψε με την κάμερα του STAR τις τεράστιες δυσκολίες δύο μεγάλων ελληνικών βιομηχανιών, της «ΕΠΙΛΕΚΤΟΥ Κλωστοϋφαντουργίας» στα Φάρσαλα και της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» στον Ασπρόπυργο και τον Βόλο, να επιβιώσουν με εξαγωγές σε χώρες, όπου ανταγωνιστές τους από την ΕΕ διαθέτουν προϊόντα, τα οποία έχουν παραχθεί από εγκαταστάσεις, που κινούνται με φθηνότερο ρεύμα.

Ο Τάσος Τέλλογλου μίλησε όμως και με ανθρώπους της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα και την Κοζάνη για το πραγματικό κόστος των λιγνιτωρυχείων και των ΑΗΣ (ατμοηλεκτρικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας) και ζήτησε απαντήσεις από την κυβέρνηση για το πώς προτίθεται να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» του ενεργειακού στραγγαλισμού της ελληνικής βιομηχανίας.

«Ρεύμα που καίει»: η μεγάλη έρευνα του Star με την υπογραφή του Τάσου Τέλλογλου θα προβληθεί την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στις 24.00 από το STAR.

Ρεπορτάζ: Λάζαρος Μπέλτσιος
Σκηνοθετική επιμέλεια: Θανάσης Μίλησης
Παραγωγή: Νικολέττα Γιαννακοπούλου
Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Βενιός

Δείτε το trailer της έρευνας :
http://www.youtube.com/watch?v=DKXorTb4Vug&list=PLCg0cLoEdHTykLs-keGP8L_J4SbFQNFgW&index=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...