Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Η Ευαγ. Σαμιωτάκη, μιλά για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μετά τον θάνατο του Σπ. Καλογήρου

Πολύ συχνά, γεγονότα ζωής που συμβαίνουν σε όλους μπορούν να απειλήσουν την ψυχική μας υγεία. Αρκετοί άνθρωποι καταφέρνουν να τα ξεπεράσουν μόνοι τους, κάποιοι άλλοι αναζητούν βοήθεια ενώ μερικοί δεν τα ξεπερνούν ποτέ. 


Γεγονότα όπως ο θάνατος, η απόλυση, ο χωρισμός ή το διαζύγιο και η ασθένεια βιώνονται ως απώλεια ενώ η κακοποίηση σε κάθε της μορφή, οι φυσικές καταστροφές και γεγονότα που απειλούν τη ζωή και την υγεία μας σχετίζονται με αυτό που οι επιστήμονες ονομάζουν μετατραυματικό στρες.  


Η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που μεταδίδεται το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 στις 17.40 από το MEGA, δίνει πρακτικές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να  κάνουμε μια νέα αρχή μετά από ένα αρνητικό γεγονός ζωής. Προσκεκλημένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η γνωστή ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη, η οποία μιλά για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μετά τον θάνατο του συζύγου της Σπύρου Καλογήρου και εξηγεί γιατί μέχρι και σήμερα της είναι δύσκολο ακόμη και να επισκεφθεί το σπίτι που έμεναν μαζί.
Οι επιστήμονες επισημαίνουν τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ του φυσιολογικού και του παθολογικού όσον αφορά τα αρνητικά συναισθήματα που συνοδεύουν την απώλεια, το πένθος και τον χωρισμό και μιλούν για τις αιτίες που «κλείνουν» το στόμα κυρίως των γυναικών που κακοποιούνται. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα παιδιά και στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα αρνητικά γεγονότα ζωής.
Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μιας νέας γυναίκας, η οποία μιλά στην κάμερα της εκπομπής για την κακοποίηση -σωματική και ψυχολογική- που έχει υποστεί από τον σύζυγό της.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Λίτσα Δελή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Παυλόπουλος

www.megatv.com/ygeia
twitter.com/YgeiaMegaTV
#YgeiaMouMegaTV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...