Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Το Αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα Νέα Μέσα

Την παρουσία του στα Νέα Μέσα εγκαινιάζει το Αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μέσα από τον κατάλογο μεταδεδομένων στο ψηφιακό αποθετήριο data.gov.gr και στο λογαριασμό του στο pinterest, διαχέοντας σε ένα ακόμα πιο ευρύ κοινό τον πλούτο της οπτικοακουστικής μας κληρονομιάς.


Συγκεκριμένα, στη διεύθυνση http://data.gov.gr/dataset/41/ διατίθεται σε ανοιχτά αρχεία csv, το σύνολο των μεταδεδομένων (metadata) που αφορούν σε περίπου 450.000 τεκμήρια των ταινιοθηκών τηλεόρασης και ραδιοφώνου, καθώς και τα αρχεία Ειδησεογραφικού περιεχομένου και Προγράμματος της Δημόσιας Τηλεόρασης από τον Σεπτέμβριο του 2013. 


Το data.gov.gr είναι ο κεντρικός κατάλογος δημόσιων δεδομένων, που παρέχει πρόσβαση σε υψηλής αξίας μηχαναγνώσιμα σύνολα δεδομένων, μέσω ενιαίων υπηρεσιών καταλογογράφησης, ευρετηρίασης, αποθήκευσης, αναζήτησης και διάθεσης πληροφοριών του δημόσιου τομέα.

Επίσης, μέσα από τον λογαριασμό του Αρχείου στο pinterest, στη διεύθυνση http://www.pinterest.com/neritsocial/, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ένα νοσταλγικό ταξίδι στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, με εξώφυλλα του «Ραδιοπρογράμματος» περασμένων δεκαετιών. Σύντομα, στη σελίδα θα αναρτηθούν παλαιές γελοιογραφίες, αφιερώματα σε ελληνικές σειρές, καθώς και θεματικές ενότητες από το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...