Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Αυτή είναι η κριτική που έκανε «σκόνη» τη Σάσα Σταμάτη!

Η Σάσα Σταμάτη είναι γνωστή για τις απόψεις της και την σκληρή κριτική της, πολλές φορές σε σημείο που την κάνει παρεξηγήσιμη.


Ωστόσο μια νέα κριτική μιας διακεκριμένης συναδέλφου της, της Αλεξανδρας Τσόλκα, έρχεται αυτή τη φορά για να μιλήσει για την ίδια τη Σάσα!

Συγκεκριμένα η αρθρογράφος έγραψε στο Newpost:


«Όχι, δεν περιμένουμε να στήσουμε αγχόνες, ούτε σαν χωρικοί να κυνηγήσουμε με δικράνια και φωτιές το όποιο «τέρας» διαφέρει από το χωριό. Ξέρουμε, επίσης, ότι σε κάποιες περιπτώσεις, ισχύει πάντα το Ευριπίδειο «φησίν σιωπών», αλλά είναι στιγμές που είναι ανατριχιαστική η διείσδυση του ρατσισμού, της καφρίλας, της ηλιθιότητας, στην καθημερινότητά μας. Μια διείσδυση μπορεί και περισσότερο περίτεχνη και από αυτήν του Δούρειου Ίππου στην Τροία, μιας και ετούτοι οι Δαναοί, αντί για δώρα φέρνουν την τάχα ανεμελιά, την βλακεία, την ανουσιότητα, την πιεσμένη για χαζοχαρούμενα γέλια πλασματική πραγματικότητα της κοσμικότητάς τους, της πόζας στην πρεμιέρα και των πάρτι – έκπληξη, ή της ανάδειξης σε καλοντυμένες ή μη, με το σετάρισμα της όποιας γόβας με τη μπρατέλα του σουτιέν και τη δαντέλα του εσωρούχου, ενώ γύρω μια χώρα ολόκληρη ψυχορραγεί, κρυώνει, απελπίζεται, θυμώνει, καταθλίβεται, επιμένει και περιμένει! Ε! Και όποιος δε καταλαβαίνει, συγγνώμη, αλλά δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει, που λέει και ο Νιόνιος...

Θέλετε ένα τυχαίο, πρόσφατο παράδειγμα απρέπειας, παντελούς έλλειψης ευαισθησίας και ενός παιδιού που χάθηκε στο ιλουστρασιόν και στην εικονική πραγματικότητα ενός γυαλιού που τετραγωνίζει τη διάθλαση της ζωής; Η Σάσα Σταμάτη είναι μια εργατική, νέα γυναίκα, αυθεντική στον ακατέργαστο ορμητισμό της, αυθόρμητη στους αφορισμούς της, απασφαλισμένη σαν χειροβομβίδα στην κριτική και στο να αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων της. Η Σάσα Σταμάτη στην έναρξη της εκπομπής που συνεργάζεται θέλησε να παινέψει την παρουσιάστρια, τονίζοντας στον σύζυγο και συμπαρουσιαστή τι γυναίκα έχει αυτός!

Κάπου εκεί, παρατήρησε ότι άλλες έγκυες δεν είναι έτσι. Σαν και ποια; «Να, εχθές στη Μενεγάκη, η Μανωλίδου ήταν σαν γουρούνα». Η παρουσιάστρια κυρία Σκορδά είπε πως θα φύγει, οι άλλοι κάτι ψέλλισαν, το κοντρόλ γέλαγε και η Σάσα Σταμάτη, ένα αγαπημένο παιδί που χάθηκε στην ψευδαίσθηση της εικόνας, επέμενε επιχειρηματολογώντας στον κόσμο της, το σαν εξώφυλλο με φώτοσοπ από πάνω του, ώσπου να λιώσει οτιδήποτε ανθρώπινο. Η κυρία Σκορδά δεν έφυγε και όλοι συνέχισαν χαρούμενοι στο επόμενο θέμα. Λοιπόν; Δεν είναι που οι γυναίκες – εμπόρευμα δεν είναι ωραίες για τις ίδιες αλλά για τους αγάδες που τις κυκλοφορούν σαν τρόπαια. Δεν είναι η έλλειψη σεβασμού στη μητρότητα και στη ζωή που γεννιέται.

Δεν είναι η ανυπαρξία ευαισθησίας που επιβάλλει να μην προσβάλλεις τον άλλον και πόσο περισσότερο μια γυναίκα σε μια κατάσταση κρίσιμη ορμονικά, σωματικά και ψυχικά. Δεν είναι που το «μυστικό» της εγκυμοσύνης της δικής της συνεργάτιδας είναι σεβαστό σαν εικόνισμα και τώρα υπερτονίζεται. Δεν είναι που τους ανθρώπους τους ζυγίζουν και τους μετράνε, σαν κρέατα, νομίζοντας πως οι ίδιοι δεν έχουν ελαττώματα για προσβολές, που φαντασία να 'χεις και είναι ατέλειωτες. Δεν είναι που μειώνουν ανθρώπους με βάση την εμφάνισή τους, υπέρμαχοι της ρηχότητας και του φαίνεσθαι.

Δεν είναι που δεν κατανοούν πως οι ίδιοι εκτίθενται με τέτοια λεγόμενα. Δεν είναι πως δεν αναγνωρίζουν την αξία της ζωής. Εκείνης της ζωής, της ιερής στην ανθρωπότητα, σε όλους τους καιρούς, ακόμα και στα σπήλαια των Νεάντερνταλ, που προέχει να έρθει στον κόσμο χωρίς απώλειες και κόστος, ώστε να 'ναι και η μητέρα και το μωρό γερό. Μπροστά σ' αυτό, η εμφάνιση, τα κιλά, οι κατακρατήσεις υγρών, οι υψηλές θερμοκρασίες, τα πρηξίματα, οι πόνοι σε μέση, πλάτη, πόδια, περνάνε σε ανύπαρκτη μοίρα. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα...

Δεν είναι που η φρασεολογία τύπου «έχει γίνει η έγκυος σαν γουρούνα» υποτιμά όσους την υιοθετούν και φανερώνει την ανύπαρκτη καλλιέργεια τους.

Δεν είναι που εκείνη την ώρα δεκάδες γυναίκες στο κοινό τους (γιατί για χιλιάδες, ότι κι αν λένε τα νούμερα δεν τις κόβω), είναι στην κατάσταση της κα. Μανωλίδου –που υπέρκομψη και γλυκύτατη την είδαμε εμείς- και όχι σαν την καμαρωτή κυρία Σκορδά για να τους κομματιάζεις την αυτοπεποίθηση. Δεν είναι που ως άλλος Μένγκελε (τον οποίο και τοπ μόντελ δεν τον έλεγες, όπως και τους σημερινούς του, τηλεοπτικούς επιγόνους), ζυγίζεις, μετράς, κατηγορείς, κοροϊδεύεις άλλους ανθρώπους, μη κατανοώντας τι κάνεις, εσύ η τέλεια... είναι που οι άλλοι κάθονται και σε ακούνε και γελάνε και τα βρίσκουν όλα αυτά χαριτωμένα, που η αυταρέσκεια και ο μικρόκοσμος θεωρούνται σύμπαν και εσύ υπεράνω και είναι που και το κοινό, δεν κλείνει την τηλεόραση να σε τιμωρήσει όπως μόνο έτσι μπορεί να καταλάβεις. Με σιωπή και αδιαφορία...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...