Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

«Τα παιδία Δεν παίζει»





Στις πυκνοκατοικημένες πόλεις της Ελλάδας, τα παιδιά δεν μπορούν να παίξουν στην ίδια τους τη γειτονιά.

Μια μικρή παρέα από την Πάτρα αποφασίζει να ζητήσει από τον Δήμαρχο έναν ελεύθερο χώρο για παιχνίδι...
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα οι συντελεστές της κινηματογραφικής ταινίας «Τα παιδία Δεν παίζει» στο Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας εν όψει της πρεμιέρας στις 25 Μαρτίου αλλά και της πραγματοποίησης του γηπέδου που τόσο τα παιδιά-πρωταγωνιστές επιδίωκαν.

Το παρών έδωσαν εκτός από τους σκηνοθέτες και τον παραγωγό της ταινίας ο Δημάρχος Πάτρας κ. Ανδρέας Φούρας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF Λάμπρος Κανελλόπουλος. ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΣΚΑΪ, Χρήστος Παναγόπουλος. η πρόεδρος της Καλλιπάτειρας, Κατερίνα Παναγοπούλου και ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων WIND Ελλάς, Γιώργος Τσαπρούνης.

Δύο χρόνια, μία μεγάλη προσπάθεια και μία κινηματογραφική ταινία χρειάστηκαν για να καταφέρουν τέσσερα παιδιά από την Πάτρα να αποκτήσουν δικαίωμα στο παιχνίδι.

Το όνειρο των μικρών πρωταγωνιστών της ταινίας «Τα Παιδία Δεν Παίζει» φαίνεται να παίρνει «σάρκα και οστά» μετά την πρωτοβουλία του Δημάρχου Πάτρας κ.Φούρα να παραχωρήσει στα παιδιά ένα χώρο κατάλληλο για τη δημιουργία μικρού γηπέδου. «Η βιωματική εμπειρία για ένα Δήμαρχο να έχει μπροστά του τέσσερα παιδιά που ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα στο παιχνίδι είναι συγκλονιστική», λέει ο κ.Φούρας για την γνωριμία του με τα παιδιά. «Ποιος πολιτικός θα μπορούσε να αντισταθεί στην αφοπλιστική αθωότητα και στο γνήσιο παιδικό αυθορμητισμό; Το μόνο που μπορεί να κάνει ένας Δήμαρχος είναι να ψάξει να βρει τρόπο για να ικανοποιήσει το αίτημα τους. Κι αυτό ακριβώς θα κάνουμε στην περιοχή του Αγίου Αλεξίου, ώστε η παρέα των μικρών μας δημοτών να παίζει».

Η ταινία, που κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 25 Μαρτίου, δεν πρόλαβε να καταγράψει το αίσιο τέλος της δίχρονης προσπάθειας τους, αφού μόλις στις 8 Μαρτίου ο κ.Φούρας τους υπέδειξε τον χώρο που μπορεί να τους παραχωρήσει.

«Τα Παιδία Δεν Παίζει» είναι η ιστορία μιας παρέας παιδιών στην Πάτρα, ηλικίας 9-14 ετών, που  αγωνίζονται για δύο χρόνια να φτιάξουν έναν ελεύθερο χώρο για παιχνίδι στη γειτονιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...