Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Σοκ:παιχνίδι ριάλιτι με βασανιστήρια

Άνθρωποι που υποβάλλουν συνανθρώπους τους σε βασανιστήρια για χάρη του ... ριάλιτι παιχνιδιού στο οποίο συμμετέχουν. Αυτό είναι το θέμα του νέου παιχνιδιού που αρχίζει σήμερα στη γαλλική τηλεόραση  (France 2) και με τίτλο «Το παιχνίδι του θανάτου», καλεί τους παίκτες να προκαλούν βασανιστήρια στους αντιπάλους τους.

Στο απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, αν και οι διαγωνιζόμενοι είναι ηθοποιοί και δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, το 82% των συμμετεχόντων, στο παιχνίδι του θανάτου, συμφώνησε στην πρόκληση ηλεκτροσόκ. 

Για παράδειγμα, κατά το παιχνίδι η κάμερα στρέφεται σε έναν άνδρα, ο οποίος απαντά λάθος σε ένα ερώτημα. Στο παιχνίδι αυτό, όμως, δεν συγχωρείται το λάθος. Η τιμωρία του είναι το ηλεκτροσόκ. Και τα βασανιστήρια συνεχίζονται...

Οι παραγωγοί του προγράμματος επισημαίνουν ότι ήθελαν να εκθέσουν στο κοινό τους κινδύνους των εκπομπών ριάλιτι και να δείξουν πόσοι θα τολμούσαν να δράσουν κατά των αρχών και των αξιών τους, αν τους ζητηθεί να κάνουν κάτι ακραίο.

Το «Παιχνίδι του Θανάτου» θυμίζει τα παραδοσιακά τηλεοπτικά σόου-διαθέτει ένα κοινό που φωνάζει (φωνάζει «τιμωρία» στη συγκεκριμένη περίπτωση) καθώς και μια λαμπερή παρουσιάστρια που ζητά από τους παίκτες να συνεχίσουν.

Ο παραγωγός Κριστόφ Νικ, δήλωσε συγκλονισμένος που τόσοι πολλοί συμμετέχοντες υπάκουσαν στους «σαδιστικούς» κανόνες που έθεσε ο παρουσιαστής. «Δεν είναι φτιαγμένοι για να παρακούν», δήλωσε. 
«Δεν θέλουν να το κάνουν αλλά δεν τα καταφέρνουν να επιβληθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...