Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Ιnternet μέσα από την τηλεόραση «ευαγγελίζεται» η Google ΤV

Να αλλάξει άρδην το τοπίο σε ολόκληρο τον κόσμο των μίντια «υπόσχεται» η Google ΤV, η οποία ετοιμάζεται πυρετωδώς. Πρόκειται για μια πλατφόρμα η οποία θα συνδέει τους δέκτες των τηλεοράσεων με το Διαδίκτυο, ώστε να προβάλλουν βίντεο του Google, του Υoutube και άλλων καναλιών. Είναι βεβαίως δυνατή η σύνδεση του δέκτη και με βιντεοπαιχνίδια, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να χρησιμοποιούν μέσω της τηλεοπτικής οθόνης τις μηχανές αναζήτησης και τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Τwitter.

Η Google προετοιμάζει την ΤV της εδώ και καιρό με τη συνεργασία δύο άλλων γιγάντων της ηλεκτρονικής βιομηχανίας, της Sony και της Ιntel. «Οι τρεις εταιρείες δουλεύουν νυχθημερόν για να αναπτύξουν μια τηλεοπτική πλατφόρμα που θα φέρει το Ιnternet σε μια γενιά τηλεοπτικών δεκτών και αποκωδικοποιητών» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι «Νew Υork Τimes».

Αναλυτές παρατηρούν ότι οι δυνατότητες αυτές προσφέρονται ήδη στους χρήστες του Διαδικτύου είτε απευθείας στον υπολογιστή τους είτε με την προσθήκη στους τηλεοπτικούς δέκτες ειδικών συσκευών, όπως είναι το Ρopcorn Ηour για παράδειγμα.

Από την άποψη αυτή, το νέο εγχείρημα της Google δεν αποτελεί μια τεχνολογική καινοτομία. Παρά ταύτα θα ταράξει τα νερά όχι μόνο του χώρου της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, αλλά και του ευρύτερου χώρου των μέσων ενημέρωσης. Και αυτό επειδή η Google ΤV θα εισαγάγει τον παγκόσμιο ψηφιακό ανταγωνισμό σε μια νέα φάση, όπου στο παιχνίδι δεν θα παίζουν μόνο η πληροφορική και οι τηλεπικοινωνίες, αλλά θα συμμετέχει και ολόκληρος ο κόσμος των μίντια. Αυτή η «νέα βιομηχανία της ψηφιακής επικοινωνίας» προσλαμβάνει τάχιστα τη δομή και τα χαρακτηριστικά ενός νέου οικονομικού και επιχειρηματικού τομέα. Πότε αναμένεται να γίνουν αισθητές οι κατακλυσμιαίες αλλαγές που προοιωνίζονται οι ειδικοί στην παγκόσμια και βεβαίως στην ελληνική βιομηχανία των μίντια; Πολύ σύντομα. Ενδεχομένως εντός του επόμενου εξαμήνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...