Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Στην Ελλάδα ο «εφιάλτης στην κουζίνα» Γκόρντον Ράμσεϊ

Ο 47χρονος Σκοτσέζος και κάτοχος τριών αστεριών Μισελέν προγραμματίζει απόβαση στην ελληνική επικράτεια...

Ένας «θρύλος» της υψηλής γαστρονομίας, του οποίου τα εστιατόρια έχουν βραβευθεί συνολικά με 14 αστέρια Μισελέν και ένας πασίγνωστος «εφιάλτης της κουζίνας» θα βρεθεί στην Ελλάδα για μια σειρά εκπομπών που θα προβληθούν στο βρετανικό δίκτυο Channel 4. 

 
Ο Γκόρντον Ράμσεϊ ο πασίγνωστος σεφ τον οποίο τον ελληνικό κοινό γνώρισε από τις τηλεοπτικές του εκπομπές, θα κάνει «απόβαση« στη χώρα μας με σκοπό να βοηθήσει Βρετανούς οι οποίοι διατηρούν εστιατόρια, ξενοδοχεία και πανδοχεία στην Ελλάδα, να τελειοποιήσουν τα πιάτα που απολαμβάνουν οι πελάτες τους.

Η ιδέα της νέας σειράς εκπομπών του βρετανικού δικτύου βασίζεται στις τοπικές κουζίνες των καλύτερων τουριστικών προορισμών της Ευρώπης και η Ελλάδα, η οποία αναμένει ρεκόρ τουριστών το 2014, θα είναι η πρώτη χώρα στην οποία θα βρεθεί ο διάσημος σεφ από τον Μάιο μέχρι τον Ιούνιο του 2014. Ο ίδιος ο Ράμσεϊ έχει δηλώσει πολλές φορές πως είναι λάτρης της ελληνικής κουζίνας.

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ, ένας από τους καλύτερους σεφ της γενιάς του έγινε γνωστός παγκοσμίως κυρίως μέσω των εκπομπών του «Εφιάλτης στην κουζίνα» και «F Word». Γεννημένος στη Σκωτία το 1996 προσπάθησε να κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αγωνιστεί και με την ομάδα Ρέιντζερς της Σκωτίας, την ομάδα που υποστήριζε από παιδί. Ωστόσο σοβαροί και συνεχείς τραυματισμοί είχαν ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο και να στραφεί στην υψηλή μαγειρική. Αφού εργάστηκε για δύο χρόνια σε διάφορα εστιατόρια του Λονδίνου ο Γκόρντον Ράμσεϊ βρέθηκε στο Παρίσι, όπου εργάστηκε δίπλα στους βραβευμένους σεφ Γκι Σαβουά και Γιοέλ Ρομπουνσόν.

Το 1993 επέστρεψε στο Λονδίνο και εργάστηκε ως σεφ και μέσα σε τρία μόλις χρόνια βραβεύτηκε με δύο αστέρια Μισελέν. Την επόμενη χρονιά έλαβε και τρίτο αστέρι Μισελέν για το εστιατόριό του στο Λονδίνο, ενώ τα εστιατόρια που διατηρεί σε ολόκληρο τον κόσμο, από την Ιταλία, τις ΗΠΑ μέχρι και το Κατάρ έχουν κερδίσει έντεκα ακόμα αστέρια Μισελέν.

Η είδηση για τη σειρά των εκπομπών του Γκόρντον Ράμσεϊ στην Ελλάδα δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Keep talking Greece και επιβεβαιώθηκε από τον πρεσβευτή της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...