Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

WITHOUT A TRACE - Ο νέος, 4ος κύκλος επεισοδίων μόνο στο Star!

Ο νέος 4ος κύκλος επεισοδίων της αστυνομικής, δραματικής σειράς, επιστρέφει στο Star!
Από την Τετάρτη 19 Μαρτίου και κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.


Όποιον ντετέκτιβ και αν ρωτήσεις, θα σου πει ότι οι έρευνες για χαμένη ιδιοκτησία ή για έναν θάνατο είναι εύκολες υποθέσεις σε σύγκριση με  την ανεύρεση ενός αγνοούμενου προσώπου.

Ωστόσο, στη Νέα Υόρκη υπάρχει μία ειδική ομάδα του FBI, που ασχολείται αποκλειστικά με τέτοιες υποθέσεις. 


Ο δυναμικός ντετέκτιβ Τζακ Μαλόουν μαζί με την ομάδα του, αγωνίζεται ενάντια στον χρόνο, αφού για τις Αρχές, μόλις περάσουν 72 ώρες από την εξαφάνιση του θύματος οι πιθανότητες για την ανεύρεσή του είναι ελάχιστες. Η ανάλυση των στοιχείων ύστερα από μία απαγωγή ή εξαφάνιση, απαιτεί: ιδιαίτερες ικανότητες, τελευταία μέσα τεχνολογίας αλλά και τη βοήθεια εξειδικευμένων ψυχολόγων. Καταλυτικός παράγοντας για τη διαλεύκανση των ανεξήγητων υποθέσεων είναι η εμπειρία, που έχουν αποκτήσει με τον χρόνο τα μέλη της ομάδας. Σε κάθε επεισόδιο, πέρα από την υπόθεση, που προσπαθεί να εξιχνιάσει η ομάδα, αποκαλύπτεται και ένα κεφάλαιο ζωής από το παρελθόν αλλά και τον χαρακτήρα των ντετέκτιβ.

Ο 4ος κύκλος της σειράς, ξεκινάει με τον Μάρτιν και τον Ντάνι να έχουν μόλις επιβιώσει από μια «καταιγίδα» πυροβολισμών, με τον πρώτο να είναι σοβαρά τραυματισμένος. Η ομάδα όμως δεν καταφέρνει να σώσει τον κρατούμενο, που μετέφερε. Η σχέση τους με την αντιτρομοκρατική ομάδα περνάει μια περίοδο μεγάλης κρίσης και αμφισβήτησης, καθώς ο Τζακ διαφωνεί με την άποψη ότι ο Αϊζάια Νούρου, που παρουσιάζεται ως σύμμαχος κατά των τρομοκρατών, είναι άξιος εμπιστοσύνης. Η ομάδα υποδέχεται ένα νέο μέλος, την πράκτορα Έλενα Ντελγάδο και συνεχίζει να εξιχνιάζει μυστηριώδεις υποθέσεις, χωρίς ωστόσο να λείπουν εσωτερικές εντάσεις και αντιδικίες ανάμεσα στα μέλη της.

Κάποιες φορές, ο Μάρτιν, εμφανίζει προβληματική και επιθετική συμπεριφορά, ακόμα και κατά τη διάρκεια των υποθέσεων. Το γεγονός αυτό, κάνει τον Ντάνι να ανησυχεί και να προβληματίζεται για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η συμπεριφορά στην ασφάλεια των μελών της ομάδας. Σύντομα, θα αποκαλυφθεί ότι τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο Μάρτιν, οφείλονται  στον εθισμό του στα παυσίπονα. Είναι το τίμημα του σοβαρού τραυματισμού του αλλά και του άγχους, που του έχει δημιουργήσει η είσοδος της Έλενα στην ομάδα.
Η Σαμ αποφασίζει να του μιλήσει ανοιχτά και ζητάει τη βοήθεια του Ντάνι, αλλά εκείνος αρνείται να εμπλακεί στα προσωπικά ζητήματα του Μάρτιν.

Την ίδια ώρα, ο Τζακ χάνει τον πατέρα του από τη νόσο του Αλτσχάιμερ ενώ ξεκινάει μια νέα σχέση με την Αν, που είναι η χήρα ενός παλιού συναδέλφου. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του κύκλου και ενώ η ομάδα βρίσκεται εν μέσω ορισμένων βασανιστικών και επικίνδυνων υποθέσεων, η Αν ανακοινώνει στον Τζακ ότι είναι έγκυος.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Άντονι Λα Πάγκλια, Πόπι Μοντγκόμερι, Ενρίκε Μαρτσιάνο, Έρικ Κλόουζ, Μάριαν Ζεν Μπαπτίστ, Ρόζελιν Σάντσες.

Παραγωγός της σειράς, ο άνθρωπος, που έχει συνδέσει το όνομα του με την περιπέτεια, ο πολυβραβευμένος με 9 φορές ΕΜΜΥ, Τζέρι Μπρούκχαϊμερ. Ανάμεσα στους τίτλους των επιτυχημένων κινηματογραφικών παραγωγών του είναι «Οι πειρατές της Καραϊβικής», «Ο μπάτσος του Μπέβερλι Χιλς», «Αρμαγεδών», «Τοπ Γκαν», «Περλ Χάρμπορ». «Con Air», «Flashdance», «Μέρες Κεραυνού».

Ο 4ος κύκλος είναι αμερικανικής παραγωγής 2004 – 2007 και αποτελείται από 24 επεισόδια.

Στον 4ο κύκλο, εμφανίζονται ως γκεστ – σταρ:
- ο βραβευμένος με Όσκαρ Μάρτιν Λαντάου, στο ρόλο του πατέρα του Τζακ Μαλόουν. Ένας από τους πιο αγαπημένους «βετεράνους» του Χόλιγουντ, γεννημένος το 1928 και βραβευμένος Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου για την ταινία “Ed Wood”, όπου υποδυόταν τον Μπέλα Λούγκοσι, με Χρυσή Σφαίρα Β’ ανδρικού ρόλου για την ταινία “Tucker.. The man and his dream”. Έχει επίσης προταθεί για Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου, για την ίδια ταινία. Ο Λαντάου έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων, σε ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ, και σε δεκάδες τηλεοπτικές παραγωγές από το 1950 μέχρι σήμερα.
- η Μέρι – Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο στο ρόλο της Αν Κάσιντι, συντρόφου του Τζακ. Η ηθοποιός έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στον «Σημαδεμένο» του Μπράιαν ντε Πάλμα το 1983, υποδυόμενη την Τζίνα Μοντάνα, αδελφή του Τόνι Μοντάνα (Αλ Πατσίνο). Το 1986 συμμετείχε στο «Χρώμα του χρήματος» του Μάρτιν Σκορτσέζε, δίπλα στους Τομ Κρουζ και Πολ Νιούμαν. Για τη συμμετοχή της αυτή προτάθηκε για Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου αλλά και για τη Χρυσή Σφαίρα στην ίδια κατηγορία.
- ο Τζέισον Πριστλεϊ, ο «Μπράντον» από την επιτυχημένη νεανική σειρά των ‘90s «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς». Για τον συγκεκριμένο ρόλο, ο ηθοποιός ήταν υποψήφιος το 1993 και το 1995 για «Χρυσή Σφαίρα» στην κατηγορία «Καλύτερη ανδρική ερμηνεία».


Ένα στοιχείο, το οποίο διαφοροποιεί το «Without a Trace» από τις υπόλοιπες αστυνομικές σειρές στις ΗΠΑ, είναι η μετάδοση πληροφοριών σχετικά με πραγματικούς  αγνοούμενους στο τέλος των περισσότερων επεισοδίων. Μερικές φορές τις ανακοινώσεις αυτές αντικαθιστούν μηνύματα ή πληροφορίες από διάφορους οργανισμούς και υπηρεσίες, οι  οποίες σχετίζονται με το θέμα του κάθε επεισοδίου (π.χ. στο τέλος του 17ου επεισοδίου του πρώτου κύκλου, όπου υπάρχει μία απόπειρα αυτοκτονίας, δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με τη γραμμή βοήθειας για την αποτροπή αυτοκτονιών). Την ίδια μέθοδο πληροφόρησης, εκτός από τις ΗΠΑ, ακολούθησαν τηλεοπτικοί σταθμοί σε Αυστραλία και  Χονγκ Κονγκ.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...