Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

«360ο»: 100.000 παιδιά γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, δε θεωρούνται Έλληνες!..

Τα γεγονότα έχουν αιτία και αποτέλεσμα. Δημιουργούν ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις. Έχουν μία αλήθεια αλλά πολλές εκδοχές. Για να τα κατανοήσεις και να τα κρίνεις, χρειάζεται να εισχωρήσεις στο κέντρο τους, να διατρέξεις την περιφέρεια του κύκλου τους, να διαγράψεις 360ο.


Η Ζάινα γεννήθηκε στην Ελλάδα, στα 24 χρόνια της πήρε έναν φάκελο με την εντολή απέλασής της. Η Αντιγόνη έχασε τη δουλειά της και μαζί με αυτήν κινδύνεψε να χάσει και την άδεια παραμονής της. Ο Νίκος δεν πήγε να σπουδάσει στην Σκωτία γιατί φοβόταν ότι δεν θα του επιτρεπόταν να επιστρέψει στη χώρα του. Και η Κατερίνα, που επίσης γεννήθηκε στην Ελλάδα, δεν μπορεί να βγάλει άδεια παραμονής, να σπουδάσει, να εργαστεί νόμιμα, ακόμα και να ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα, αφού δεν έχει καμία ιθαγένεια.

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, στις 23:45, οι «360ο» και η Σοφία Παπαϊωάννου ερευνούν ένα πρόβλημα κρυμμένο για χρόνια κάτω από το χαλί των κυβερνήσεων της χώρας: Περίπου 100.000 παιδιά μεταναστών, τα οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, δε θεωρούνται Έλληνες. Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει τις ιστορίες, τα όνειρα αλλά και τις παράλογες καταστάσεις που ζουν αυτοί οι νέοι καθημερινά επειδή οι αρμόδιοι καθυστερούν να πάρουν μία απόφαση. «Δουλεύω εδώ περά, σπουδάζω, κάνω όνειρα, διασκεδάζω, διαδηλώνω, απεργώ κανονικά σαν ένας Έλληνας πολίτης. Από την άλλη όμως, δεν υπάρχω κιόλας, τα χαρτιά μου είναι στο αέρα», λέει χαρακτηριστικά η Εμμανουέλα.

«360ο», με τη Σοφία Παπαϊωάννου: Ο κύκλος της αλήθειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...