Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

«Αυτοψία» για τη μάστιγα των απαγωγών

Εκεί που γεννιέται η είδηση, εκεί που τα πρόσωπα και τα γεγονότα γράφουν την επικαιρότητα, εκεί που οι ερωτήσεις της κοινωνίας ζητούν απάντηση. Εκεί είναι αυτόπτης μάρτυρας η κάμερα και πρωταγωνιστής το ρεπορτάζ.


Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, στις 23:45, η «Αυτοψία» καταγράφει σημαντικές μαρτυρίες για τις διαστάσεις που έχει λάβει στη χώρα μας το φαινόμενο των απαγωγών. Είκοσι απαγωγές σε δέκα χρόνια. Πενήντα εκατομμύρια ευρώ οι συνολικές απαιτήσεις για λύτρα. Εξήντα δράστες, πενήντα πέντε συλλήψεις. 


Στη χώρα μας, που μέχρι πριν από δύο δεκαετίες τα παράθυρα των σπιτιών ήταν ανοικτά και οι πόρτες ξεκλείδωτες, οι πολίτες βιώνουν πλέον μια διαφορετική πραγματικότητα. Εγκληματικές υποθέσεις, που κάποτε βλέπαμε μόνο σε αστυνομικές ταινίες, αποτελούν σήμερα κομμάτι του αστυνομικού δελτίου. Και στην Ελλάδα της κρίσης, όπου  οι πλούσιοι είναι πλέον λίγοι και γνωστοί, η μάστιγα των απαγωγών, ένα φαινόμενο του τρίτου κόσμου και της Λατινικής Αμερικής, είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους της Αστυνομίας. Όμως, η αύξηση στις απαγωγές και τις απόπειρες, το τελευταίο διάστημα, δεν προβληματίζει μόνο την Αστυνομία. Έχει φέρει τον τρόμο και στις ισχυρές οικογένειες της χώρας. Όσοι έχουν λόγους να φοβούνται ότι μπορεί να είναι οι επόμενοι στόχοι παίρνουν πλέον μέτρα ασφαλείας.

Με την κάμερα της εκπομπής, ο Αντώνης Σρόιτερ συναντά ανθρώπους που έχουν ζήσει στα χέρια των απαγωγέων, εγκληματολόγους, απαγωγείς αλλά και δημοσιογράφους οι οποίοι έχουν καλύψει τις απαγωγές από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 μέχρι σήμερα. Ένας από τους απαγωγείς  του Περικλή Παναγόπουλου, ο Απόστολος  Πετράκης, μιλάει μέσα από τις φυλακές για την απαγωγή στην οποία πήρε μέρος, για τους επίδοξους απαγωγείς  καθώς και τα χρόνια στη φυλακή. Επίσης, η Σοφία  Γκόντα, κόρη του πρώην Δημάρχου Ιωαννίνων, περιγράφει στην «Αυτοψία», λεπτό προς λεπτό, τις ημέρες της απαγωγής της ενώ ο 11χρονος Αριστείδης Μπρούτσας, ο οποίος βρέθηκε στα χέρια τριών απαγωγέων από την πλατεία του χωριού του στην Εύβοια όπου έπαιζε, διηγείται τη δική του περιπέτεια.

«Αυτοψία», με τον Αντώνη Σρόιτερ: Είμαστε εκεί όταν συμβαίνει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...