Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

«360ο»: Έλληνες μετανάστες στην Τουρκία

Τα γεγονότα έχουν αιτία και αποτέλεσμα. Δημιουργούν ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις. Έχουν μία αλήθεια αλλά πολλές εκδοχές. Για να τα κατανοήσεις και να τα κρίνεις, χρειάζεται να εισχωρήσεις στο κέντρο τους, να διατρέξεις την περιφέρεια του κύκλου τους, να διαγράψεις 360ο.


Οι πιο τολμηροί ξεκίνησαν από την Ελλάδα χωρίς να έχουν κανονίσει κάτι συγκεκριμένο. Έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη και ξεκίνησαν να χτυπάνε πόρτες. Βρήκαν δουλειά σε σχολεία, ξενοδοχεία, ταβέρνες, εκκλησίες. Όπως η Χρύσα που σήμερα διδάσκει μουσική στο Ζωγράφειο Λύκειο και παίζει παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια σε διάφορα σημεία της Πόλης.  


Άλλοι πάλι ξεκίνησαν με σχέδιο: να ανοίξουν εστιατόρια και καφέ, να στελεχώσουν πολυεθνικές επιχειρήσεις, να προωθήσουν ελληνικά προϊόντα στα βάθη της Ανατολής. Ο Σίμος έγινε επικεφαλής σεφ σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια, η Πηνελόπη με τη Ρένα δημιούργησαν ξανά μια ελληνική γωνιά σε μια γειτονιά της Πόλης και ο Γιάννης σχεδίασε το ταξίδι της ελληνικής μαστίχας σε όλη την Τουρκία.  

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, στις 23:45, οι «360ο» και η Σοφία Παπαϊωάννου συναντούν τους Έλληνες που απέδρασαν από την κρίση, πέρασαν τα σύνορα και τόλμησαν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας. Από την γειτονιά του Πέρα και του Μπεμπέκ, με τα νέα ελληνικά στέκια, στο Λεβέντ με τους υπό ανέγερση ουρανοξύστες και τα νεόδμητα εμπορικά κέντρα όπου απασχολούνται Έλληνες αρχιτέκτονες, η κάμερα της εκπομπής καταγράφει το νέο ελληνικό στοιχείο στην Πόλη των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης αλλά και των βίαιων επεισοδίων.

«360ο», με τη Σοφία Παπαϊωάννου: Ο κύκλος της αλήθειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...