Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

«Αυτοψία» στο «μεροκάματο του τρόμου»

Εκεί που γεννιέται η είδηση, εκεί που τα πρόσωπα και τα γεγονότα γράφουν την επικαιρότητα, εκεί που οι ερωτήσεις της κοινωνίας ζητούν απάντηση. Εκεί είναι αυτόπτης μάρτυρας η κάμερα και πρωταγωνιστής το ρεπορτάζ.


Πολλοί πιστεύουν ότι είναι μεγάλη τύχη να κάνεις επάγγελμα το αγαπημένο σου χόμπι. Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 24:00 η κάμερα της εκπομπής «Αυτοψία» και ο Αντώνης Σρόιτερ συναντούν ανθρώπους των οποίων η δουλειά είναι ταυτόχρονα και πρόκληση αλλά και πολλές φορές ένα στοίχημα για την ίδια τους τη ζωή. Κάποιοι θα έκαναν λόγο για «μεροκάματο του τρόμου». Οι ίδιοι διαφωνούν. «Είναι απλά δουλειές, διαφορετικές από τις άλλες», λένε και επιμένουν ότι τη δουλειά τους, όσο επικίνδυνη και αν είναι, δεν θα την αντάλλασσαν με καμία άλλη.

Ο Ανδρέας «κρέμεται» πάνω από το κεφάλι μας. Είναι ο άνθρωπος που σκαρφαλώνει στα πιο μεγάλα ύψη για να επισκευάσει κεραίες. Τον Ηλία, αν και κινείται καθημερινά στην πόλη, δεν θα τον δούμε ποτέ εν ώρα εργασίας γιατί κινείται υπογείως. Η δουλειά του είναι στα φρεάτια από όπου περνούν τα καλώδια του ΟΤΕ. Στα ίδια φρεάτια ή και ακόμη πιο βαθιά, όμως, δουλεύει και ένας άλλος «ποντικός» ο Σταύρος. Ο Αλέξανδρος, μηχανικός – επιτηρητής, περνάει το δικό του οκτάωρο ως και εξήντα μέτρα κάτω από τη θάλασσα, χωρίς να βραχεί. Από τα εξήντα μέτρα στον πυθμένα, μπορεί να βρεθεί λίγο αργότερα στα 170 μέτρα πάνω από τη γη. Κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας εργάζεται και ο Γιώργος, εκείνος όμως νιώθει καθημερινά το νερό και τις παραξενιές της θάλασσας. Γύρω του, δεν υπάρχει μπετόν να τον προστατεύει, αλλά μόνο η στολή του. Και από πάνω του, συνήθως, ένα τεράστιο πλοίο, το οποίο αναλαμβάνει να καθαρίσει. Οι καθαριστές των πλοίων έχουν να αντιμετωπίσουν το εχθρικό περιβάλλον του βυθού, αλλά και ένα γιγαντιαίο μεταλλικό τείχος πάνω από το κεφάλι τους, που τους κλείνει τον δρόμο προς την επιφάνεια. Και ο  Παναγιώτης εργάζεται έχοντας γύρω του ένα τείχος από βράχο. Δουλειά του είναι να το γκρεμίσει. Είναι ειδικός εκρηκτικών σε ορυχείο.

«Αυτοψία», με τον Αντώνη Σρόιτερ: Είμαστε εκεί όταν συμβαίνει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...