Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

«Εφυγε» η εμπνεύστρια του «Πρωινού Καφέ», Αννα Πρετεντέρη

«Εφυγε» το περασμένο Σάββατο από τη ζωή, η Αννα Πρετεντέρη, γνωστή τηλεοπτική παραγωγός και μητέρα του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη.


Η Αννα Πρετεντέρη, ήταν ένα από τα πρώτα στελέχη της ιδιωτικής τηλεόρασης, και συγκεκριμένα του ΑΝΤ1, ενώ υπήρξε και εμπνεύστρια του «Πρωινού Καφέ» με τη Ρούλα Κορομηλά. 

Είχε γράψει το 2009 στο ΒΗΜΑ για πρώτα βήματα του «Πρωινού Καφέ» στον ANT1 «Θα το αναλάβω εγώ» είχα πει τότε του Μίνωα Κυριακού, «αλλά δεν θα μας βλέπει άνθρωπος».

«Κάν΄ το εσύ, και βλέπουμε... » μου απάντησε. Κάπως έτσι ξεκίνησε ο «Πρωινός καφές», που έβγαινε τότε στις 8 το πρωί και κρατούσε ως τις 10. Τη Ρούλα Κορομηλά, που έκανε μια εκπομπή στην ΕΡΤ, την πρότεινε ο Νίκος Μαστοράκης. Ηρθε, την είδαμε και ξεκινήσαμε...

Το σκηνικό ήταν απλό, όλο γρίλιες, με καναπέδες. Στην πρώτη εκπομπή η Ρούλα φορούσε ένα λευκό κοστούμι. Θυμάμαι ότι καθόμουν απέναντί της στο πλατό για να της κάνω νόημα για αλλαγή θέματος.

Ηταν εντυπωσιακός ο τρόπος που ήξερε να κλείνει το ένα θέμα και να μπαίνει στο άλλο. Είχε μια σπάνια ευστροφία... Η ίδια έκανε τα περισσότερα θέματα, ενώ στα κοινωνικά ήταν η Μαρία Καρχιλάκη και στα αθλητικά ο Στέφανος Χίος.

 Οταν ψάχναμε τον τίτλο της εκπομπής, είχαν πέσει διάφορες προτάσεις στο τραπέζι. Επειδή όμως η ώρα που έβγαινε η εκπομπή ήταν και η ώρα του καφέ, βαφτίστηκε τελικά «Πρωινός καφές».

Μια εκπομπή που άνοιξε στη συνέχεια τις πόρτες στο πρωινό πρόγραμμα. Ολα τα χρόνια διατηρήθηκε όχι μόνον ο ίδιος τίτλος αλλά και το ίδιο μουσικό σήμα. Μόνο τα φλιτζάνια άλλαζαν...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...