Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Στις 27 Απριλίου θα αρχίσει η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ

Το αργότερο στις 27 Απριλίου θα αρχίσει η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5.


Σε ό,τι αφορά τα προσωπικά σχέδιά του όταν ολοκληρωθεί το έργο του με τη Δημόσια Τηλεόραση, ο Παντελής Καψής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές.


Ο Παντελής Καψής ρωτηθηκε για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν έως ότου αρχίσει η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ και ειδικότερα για το θέμα των αποζημιώσεων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, για να απαντήσει ότι δεν είναι αλήθεια πως δεν έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις σε όλους ή ότι υπάρχουν καθυστερήσεις.

«Εχουν δοθεί 30 εκατ. ευρώ, πάνω από τα μισά του συνόλου των αποζημιώσεων. Η εκκρεμότητα που υπάρχει με τα υπόλοιπα αφορά το υπουργείο Οικονομικών, καθώς πρέπει να αποφασίσει για το εάν θα υπολογιστούν οι αποζημιώσεις βάσει ενιαίου μισθολογίου» σημείωσε ο Παντελής Καψής.

Ο υφυπουργός δημόσιας τηλεόρασης παραδέχθηκε πάντως ότι το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου δεν είχε εφαρμοστεί στην ΕΡΤ, καθώς και ότι δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις για τις άδειες των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα που προέκυψε με τη λίστα για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ που είδε το φως της δημοσιότητας για λίγη ώρα στο επίσημο site, χωρίς να έχει δοθεί έγκριση, και μέσα σε λίγη ώρα αποσύρθηκε, ο κ. Καψής έκανε λόγο για «πολύ δυσάρεστο για όλους» περιστατικό.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «κάποιοι μπήκαν και πήραν» τα στοιχεία, ενώ πιθανολόγησε ότι η διαρροή έγινε από το δημόσιο τομέα κι όχι την ιδιωτική εταιρία που είχε αναλάβει το έργο της σύνταξης των καταλόγων μετά τη μοριοδότηση.

Ο υφυπουργός παρατήρησε ότι η διαφοροποίηση μεταξύ της λίστας που διέρρευσε με την τελική λίστα που δημοσιοποιήθηκε προέκυψε από το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε έλεγχος πιστοποιητικών και όπως διαπιστώθηκε το 30% των υποψηφίων δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Σε ό,τι αφορά την προκήρυξη θέσεων από τη ΝΕΡΙΤ για συμβάσεις έργου, ο Παντ. Καψής τόνισε ότι η διαδικασία αυτή ακολουθείται μόνο για εκπομπές και πως όταν η σύμβαση της εταιρίας παραγωγής της συγκεκριμένης εκπομπής με τη ΝΕΡΙΤ λήξει, οι συμβασιούχοι αυτοί θα φύγουν.

Ερωτηθείς για τα προσωπικά του σχέδια μετά την ολοκλήρωση του έργου του στη ΔΤ και κατά πόσο θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Παντ. Καψής δήλωσε ότι «έχει πέσει μια τέτοια ιδέα, αλλά το μείζον είναι να υπάρξει συμφωνία για την κεντροαριστερά».

Παρατήρησε ότι υπάρχουν προβληματισμοί στους κόλπους της κεντροαριστεράς για το εγχείρημα και χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση για το ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς» κρίσιμη. Δεν απέκλεισε, δε, «η υπόθεση να κριθεί μετά τις ευρωεκλογές». Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι κεντροαριστερά χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...