Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ο Βασίλης Καλλίδης στη Μυροβόλο Χίο


Κάθε Κυριακή ο Βασίλης Καλλίδης θα μας ταξιδεύει στις πιο… νόστιμες και φιλόξενες γωνιές της χώρας μας, με αφορμή θεματικές γιορτές τοπικών προϊόντων, φεστιβάλ αλλά και πανηγύρια. Πολλές εικόνες και γεύσεις Ελλάδας. Πρωτοποριακές προτάσεις, σύγχρονες καλλιέργειες και αγροτικές πρακτικές, καθημερινοί άνθρωποι σε όλη την αλυσίδα παραγωγής τροφής, αυθεντικά «στέκια», παραδοσιακές γεύσεις και πολλή μουσική.


Την Κυριακή 2 Μαρτίου, στις 20:00, η εκπομπή «Νόστιμη γη» πραγματοποιει ένα αρωματικό ταξίδι στο νησί της μαστίχας, στη Μυροβόλο Χίο. Ο Βασίλης παρακολουθεί όλη την πορεία του πολύτιμου αυτού συστατικού από τα μαστιχοχώρια και τις καλλιέργειες μαστίχας μέχρι το υπερσύγχρονο εργοστάσιο που την καθαρίζει, τη συσκευάζει και τη μεταμορφώνει σε φρέσκια τσίχλα. 

Ανακαλύπτει «νόστιμες» γωνιές της αγοράς της Χίου, δοκιμάζει χειροποίητα τουρσιά, λουκουμάδες και παγωτό μαστίχας. Μαγειρεύει έναν υπέροχο κορμό σοκολάτας με μαστίχα και χαλβά, ένα γιουβέτσι με κριθαράκι ορφανό αλλά πολύ γευστικό, σαλάτα με γρήγορα χειροποίητα κρουτόν και πλατιά φασολάκια με ντόπιο τυρί. Στο τέλος τον περιμένει ένα αξέχαστο χειμερινό γλέντι στην όμορφη Καλαμωτή με παραδοσιακή μουσική και πολλές τοπικές γεύσεις.

 «Νόστιμη γη» με τον Βασίλη Καλλίδη: Γιατί το ταξίδι άνοιγει την όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...