Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Σκαρμούτσος: «Η εκπομπή είναι ένα στοίχημα που ήθελα να κερδίσω από το 2001»

Για την ελληνική κουζίνα που τόσο πολύ αγαπά, για την εκπομπή του «Χωρίς συνταγή» αλλά και για τους απλούς ανθρώπους που συναντά μέσα από αυτή, μιλάει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.


«Για πάρα πολλά χρόνια μαγείρευα στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο» λέει ο αγαπημένος σεφ στη real και συνεχίζει:


«Δεν είχα επαφή με την ελληνική κουζίνα, αφού έλειπα. Δεν είχα φανταστεί, όμως, πόσο πολύ είχε προοδεύσει. Εγώ είχα αφήσει την ελληνική κουζίνα στα επίπεδα της δεκαετίας του '80 και γύρισα το 2001 και αντίκρισα μια ξαφνική άνθηση. Τότε αποφάσισα να κάνω μόνο ελληνική κουζίνα, για να αναδείξω τα ελληνικά προϊόντα».

Γιατί μία εκπομπή «Χωρίς συνταγή»;

«Γιατί όλο το κόνσεπτ της εκπομπής είναι χωρίς συνταγή. Φαντάσου ότι όσοι δουλεύουμε σ' αυτή την εκπομπή γνωριστήκαμε στο ΜasterChef - από τον παραγωγό μέχρι και τον σκηνοθέτη. Είμαστε άνθρωποι που «δεθήκαμε» εκεί με μια πολύ δυνατή φιλία, οπότε δεν χρειάζονταν όλα τα υπόλοιπα. Το γύρισμα πηγαίνει χωρίς συνταγή, χωρίς κανόνες. Δεν υπάρχουν «πρέπει» και «δεν πρέπει» να πεις ή να κάνεις».

Τι απολαμβάνεις περισσότερο φέτος;

«Μου αρέσει πολύ ότι ταξιδεύω και γνωρίζω εξαιρετικούς ανθρώπους. Επίσης, μπορώ επιτέλους να πω ότι μαθαίνω από πού είναι και πώς παράγονται όλα αυτά τα προϊόντα που χρησιμοποιούσα. Τιμώ επιτέλους αυτούς τους ανθρώπους που για χρόνια μου έδιναν πράγματα. Για μένα, η εκπομπή είναι ένα στοίχημα που ήθελα να κερδίσω από το 2001, όταν είπα ότι θα μαγειρεύω μόνο με ελληνικά προϊόντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...