Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Γεύσεις Ελλήνων την Κυριακή 2/2 στην Χαλκίδα

Την Κυριακή (2/2)  μαζί με τη Ντίνα Νικολάου, στην εκπομπή Ελλήνων Γεύσεις, στον ΣΚΑϊ, θα μαγειρέψουμε φαγητά που είναι ιδανικά για το Σαββατοκύριακο και κάνουν το τραπέζι μας ξεχωριστό και λαχταριστό! 


Η Ντίνα μας είπε: "Θα σας ανοίξω την όρεξη με χειμωνιάτικα λαχανικά γκρατινέ με δροσερή κρέμα γιαουρτιού. Για κυρίως πιάτο θα σερβίρουμε μια τρυφερή πανσέτα με γλάσο από πετιμέζι και λεμόνι, που σίγουρα η γεύση και η μυρωδιά της δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Για το τέλος, θα σας «μαγέψω» με ένα γλυκό... όνειρο! Μια σοκολατόπιτα με ανθότυρο... Ένας συνδυασμός που σίγουρα δεν έχετε ξαναδοκιμάσει".

Και συνεχίζει:

"Πριν ξεκινήσουμε όμως, το μαγείρεμα, θα σας ταξιδέψω σε έναν τόπο πολύ κοντά στην Αθήνα, τη Χαλκίδα... Θα χαλαρώσουμε περπατώντας στην πόλη, θα χαζέψουμε το παλιρροϊακό φαινόμενο και θα γνωρίσουμε τα τοπικά Ευβοιώτικα προϊόντα. Ως πρώτο προορισμό στο ταξίδι μας, επέλεξα ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στα Ψαχνά Ευβοίας, με ιστορία και λαχταριστά γλυκά που δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε! Η αναζήτηση για τοπικούς παραγωγούς, θα μας οδηγήσει στη Νέα Αρτάκη, σε μία φάρμα με υπέροχους λαχανόκηπους και φρέσκα αυγά! Ο όμορφος τόπος και τα φρέσκια προιόντα της φάρμας, θα βοηθήσουν να μαγειρέψουμε παρέα με έναν μικρό φίλο που συναντήσαμε εκεί, ομελέτα με κουσκούς και λαχανικά, που την βαφτίσαμε... κουσκουσομελέτα!

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας, σταματάμε στον Μαλακώντα Ευβοίας, για να γνωρίσουμε ένα οινοποιείο που έχει ιστορία σαράντα χρόνων. Στο τέλος του ταξιδιού μας, με την επίσκεψή μας στη Νέα Αρτάκη, θα μοιραστείτε μαζί μου, το υπέροχο τοπίο και έναν περίπατο πλάι στη θάλασσα".

Και οι Ελλήνων Γεύσεις συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν και να μας εμπνέουν.

Ελλήνων γεύσεις... έρχεται την Κυριακή 2/2, 15.15 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...